SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Odluka u HDZ-u je pala: Pet brodsko-posavskih kandidata u V. Izbornoj jedinici će biti na listi za Hrvatski sabor

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: D. Krstanović
FOTO: Arhiva

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Odluka u HDZ-u je pala: Pet brodsko-posavskih kandidata u V. Izbornoj jedinici će biti na listi za Hrvatski sabor SB Online | Odluka u HDZ-u je pala: Pet brodsko-posavskih kandidata u V. Izbornoj jedinici će biti na listi za Hrvatski sabor

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: D. Krstanović
FOTO: Arhiva

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Uz manje konzultacije i uvažavanje preporuka aktualni predsjednik HDZ-a Andrej Plenković donio je odluku kojih će pet kandidata, od jedanaest predloženih biti na listi za Hrvatski sabor u V. Izbornoj jedinici. Formalno su Plenkovićevi odluku "morali" blagosloviti članovi Predsjedništva i Nacionalog odbora te stranke. 
Prvi smo pisali o tome koji su predloženi kandidati, a ujedno smo i predvidjeli koji bi mogli završiti na listi i eventualno biti, danas sutra zastupnici u Hravtskom saboru. Među 11 predloženih kandidata nađla su se imena u osobama Dunje Magaš, Ankice Zmaić, Ljubice Laksimčuk, Livije Maduna, Pere Ćosića, Danijela Marušića, doc.dr.sc. Josipa Samardžića, Dragana Jelića, Branislava Milinovića, Tomislava Teskere, Ace Vidakovića. 
Među tim imenima odabrano je njih pet koji će biti na listi HDZ-a u V. Izboornoj jedinici. Gotovo da su neka bila i očekivana, a za neka se svesrdno zauzeo brodsko.posavski predsjednik HDZ-a Pero Ćosić da se nađu na listi odnosno da neke zaobiđe bilo kakva mogućnost da na njoj završe.
Ono što je bilo i za očekovati Pero Ćosić, aktualni predsjednik brodsko-posavskog HDZ-a Pero Ćosić je visoko na listi, na 3. mjestu što mu u svakom slučaju garantira da će u naredne četiri godine sjediti u još jednom mandatu u udobnoj saborskoj fotelji. Iza njega će na 6. mjestu biti brodsko-posavski župan Danijel Marušić. Hoće li on zasjesti u udobne saborske fotelje ili će zbog ne spojivosti funkcija ostati do kraja brodsko-posavski župan ostaje za vidjeti. Dosadašnja zastupnica u Hrvatskom saboru i načelnica općine Vrpolje Ankica Zmaić također je na listi za novi saziv u Saboru, ovoga puta na 10. mjestu dok je mlada snaga HDZ.a Livija Maduna također u utrci za saborski fotelju ali tek na 12. rednom broju liste. Prof.dr.sc. Josip Samardžić na 14. je mjestu na HDZ-ovoj listi u V. Izbornoj jedinici.
Tko će u konačnici doći do saborskih fotelja ostaje za vidjeti, a o eventuualnom (ne)zadovoljstvu onih koji su bili kandidati, a nisu završili na listi teško je bilo što reći, a radi se o Dunji Magaš, Ljubici Maksimčuk, Draganu Jeliću, Branislavu Milinoviću, Tomislavu Teskeri i Aci Vidakoviću. U našem prvom članku kojeg smo pisalo pretpostavili smo da su neka od tih imena sam popunjavanje potrebite kvote kako bi se između svih njih odabrala imena onih koji su po volji Andreja Plankovića. Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.