SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Od sutra dostupna građanima Aplikacija Kretanje

SB Online | Od sutra dostupna građanima Aplikacija Kretanje SB Online | Od sutra dostupna građanima Aplikacija Kretanje

PRIJE 1 GODINU
TEKST: index.hr/index.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Aplikacija o kretanju cijena u maloprodaji, tzv. bijela lista, sutra će biti dostupna građanima i predstavljena javnosti, najavio je danas ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović na sjednici vlade.

Aplikacija je u testnoj fazi i sutra će biti dostupna građanima i predstavljena javnosti, rekao je Filipović.

Trgovci koji su na toj tzv. bijeloj listi su Konzum, Tommy i KTC i oni su Ministarstvu dostavili sve tražene podatke, a to je oko 350 artikala čije će cijene građani moći usporediti svakih 15 dana.

Filipović ponovio ono što je njegov savjetnik govorio na predstavljanju prije tjedan dana Filipović je naveo kako se na temelju podataka koji su do sada pristigli može reći da su od 31. prosinca do jučer u Konzumu porasle cijene četiri artikla, i to se odnosi na nesezonsko povrće, a sličan trend je i u KTC-u i Tommyju.

"Mislimo da je ovakav način informiranja javnosti jako dobar i da će bijele liste pomoći građanima donositi odluke prilikom kupnje te će moći povjerenje pokloniti trgovačkim lancima koji su odlučili biti transparentni", kazao je Filipović.

"Gledamo Konzum na aplikaciji kojom smo jako zadovoljni. Porasla je cijena paprika, tikvica i šećera. Šećer je porastao vladinom uredbom, paprika i tikvica su iz uvoza. Svi ostali proizvodi su zadržali istu cijenu. A 133 proizvoda su na akciji, imaju nižu cijenu nego prošli mjesec.

Kod Tommyja imamo 4 artikla skuplja. Vrlo mali broj artikala ima veću cijenu. I kod KTC-a je slično, 6 artikala ima veću cijenu. Vrlo dobre rezultate već sada imamo zbog ovakvog načina praćenja cijena. Mislim da ćemo njome spriječiti neopravdano dizanje cijena", rekao je savjetnik Lovrinčević.

Izvor:www.index.hr


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: