Objavljen natječaj za državni posao s najvećom plaćom: Ponuda je primamljiva, a ovo su i uvjeti

Arhivska fotografija
(FOTO: Ilustracija/Arhiv)

11.3.2023. | 15:49 | Danevnik.hr
IZVOR: Dnevnik.hr
Pregleda: 2184

Aktualnim članovima uprave Hrvatske poštanske banke u rujnu 2023. godine ističe mandat. Raspisan je tako novi natječaj na kojem se traže četiri člana uprave i predsjednik, a riječ je ošefu državne firme s najvećom plaćom u zemlji.

U natječajuMinistarstva financijastoji da kandidati za prijavu trebaju ispunjavati dva osnovna uvjeta - imati obrazovanje u matematici, ekonomiji ili pravu i njima srodnim strukama te upravljačko iskustvo. Osim toga moraju imati znanje engleskog jezika te ne biti ni u kakvom sukobu interesa.

Svi kandidati koji se prijave u roku od 15 dana od objave natječaja i ispunjavaju uvjetebit će pozvani na razgovoru Ministarstvo financija.


Kroz razgovore s kandidatima utvrdit će se i ocijeniti njihovo radno iskustvo, radno iskustvo u organiziranju i vođenju poslova, poznavanje korporativnog upravljanja i poznavanje financija i računovodstva.

Registar trgovačkih društava u vlasništvu države na stranicama Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa otkrio je da najvišu plaću, od predsjednika Uprava i direktora, ima čelnik Hrvatske poštanske bankeMarko Badurina.

Prema podatku iz studenog prošle godinebruto plaća predsjednika Uprave HBP-aje čak 92.241 kunu, a dok plati sve što od njega zahtjeva država, ostane mu čisti neto od 57.276 kuna.

(IZVOR: www.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI