Nožem izbodeni vlasnik kafića i njegov sin. ’Miješao sam pivo i vino’

Fotografija nije povezana s događajem/Ilustracija
(FOTO: Slobodna Dalmacija)

9.3.2023. | 08:59 | danica.hr
IZVOR: danica.hr
Pregleda: 8137

Sve se dogodilojoš u prosincu 2013. godine,a nepravomoćna presuda donesena je tek ovih dana. Zašto se toliko čekalo na presudu, nije poznato. Prema presudi, krvavi napad zbio se oko 14.45 sati u Okučanima u ugostiteljskom objektu Park.

“U alkoholiziranom stanju, s ciljem da ga teško ozlijedi, dok ga je izvodio iz lokala Gabrijelu je preklopnimnožem marke Maurer dužine oštrice 9 cmzadao ubodnu ranu u podlakticu lijeve ruke, nakon čega ga je isti odgurnuo iz lokala.

Odmah potom na pješačkoj stazi ispred lokala, postupajući s nakanom da i njega teško ozlijedi, Mati je istim nožem zadaoubodnu ranu u desno prsištedužine 2 cm i dubine do podležećeg rebra”, ističe sutkinja u presudi.


Doznao od konobaricePejo jeosuđen za teške tjelesne ozljede u pokušaju. Otac i sin, srećom, u napadu su prošli s lakšim ozljedama.

Popio sam desetak pića i miješao pivo i vinokada mi je prišao Mato i zamolio me da izađem iz lokala. Rekao sam mu da ću izaći kada popijem piće. Onda me on uhvatio za prsa, a Gabrijel za leđa i počeli su me vući iz lokala.

Na izlazu iz lokala sam počeomahati nožem da se obranim, ali ne znam kako mi se nož stvorio u ruci. Nakon toga su me počeli tući stolicama, branio sam se koliko sam mogao. Nisam kriv jer nije ništa planirao. Ne znam kako mi se nož našao u ruci”, branio se Pejo.

Mato, vlasnik lokala, kaže kako je tog danaod konobarice doznaokako je dan ranije došlo do tučnjave u lokalu u kojoj su sudjelovala četiri muškarca.

“Po ulasku u lokal zamijetio sam pijanog muškarca koji jeimao ozljedu oka i otečen nos. Upitao sam konobaricu tko je on jer ga nisam poznavao, rekla mi je da je Pejo koji je dan ranije sudjelovao u tučnjavi. Prišao sam Peji i rekao mu da popije piće do kraja i da više ne dolazi u kafić praviti probleme.

‘Bit će krvi’S njim je bio jedan stariji meni nepoznat muškarac koji jerekao da će biti krvi.I njemu sam rekao da izađe. Uhvatio sam Peju za ruku i krenuo prema izlazu, a iza je išao moj sin Gabrijel. Pejo se u jednom trenutku okrenuo i počeo mahati nožem.

Primijetio same kakoGabrijelu curi krv iz ruke. U jednom trenutku vidio sam da i meni curi krv iz prsa, ali uopće nisam vidio trenutak kada je Pejo ubo i mene”, ispričao je vlasnik ugostiteljskog lokala.

Pejo je bioodmah uhićente je u policijskoj postaji napuhao više od 2 promila alkohola. Sutkinja ga je odlučilakazniti bezuvjetnim zatvorom, ali ga je oslobodila troškova kaznenog postupka zbog materijalne situacije.

Pejo, naime, imal četvero djece, ali nije zaposlen.Uzdržava ga suprugakoja mjesečno zarađuje oko 1200 eura. Osuđenik se može žaliti na nepravomoćnu presudu u zakonom predviđenom roku.

Izvor:www.danica.hr


VIŠE NA TEMU:
NOŽ
VLASNIK
SIN
UBOD
POLICIJA
SUD

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI