SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Nova odluka je stupila na snagu. Evo pojašnjenja oko prelaska granice

SB Online | Nova odluka je stupila na snagu. Evo pojašnjenja oko prelaska granice SB Online | Nova odluka je stupila na snagu. Evo pojašnjenja oko prelaska granice

PRIJE 3 GODINE
TEKST: Luka Safundžić

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Mnogo je nedoumica oko nove odluke prelaka graničnih prijelaza

"OD 1. prosinca stupila je na snagu nova odluka o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske.

Ako Hrvatski državljani dolaze iz treće zemlje odnosno Bosne i Hercegovine, bez obzira na razlog odlaska moraju predočiti negativni test, koji nije stariji od 48 sati ili će biti upućeni na testiranje po dolasku u RH o vlastitom trošku, te će se do rezultata testiranja morati nalaziti u samoizolaciji.

Nema 14-dnevne izolacije već izolacija do rezultata testiranja. Ako je test negativan osoba se neće morati nalaziti u samoizolaciji, ako je test pozitivan morat će se nalaziti u samoizolaciji.

Izuzete od te odluke su zdravstveni djelatnici, pogranični radnici, prometni sektor, diplomati, putnici u tranzitu, i osobe koje putuju u školu. Osobe u tranzitu moraju napustiti RH u 12 sati", objasnio je za SBOnline policijski službenik za odnose s javnošću Damir Brezić.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: