SB Online

Nikad nisu pronašli tijelo a supružnici Karamazan dobili 9 i 12 godina zatvora

SB Online | Nikad nisu pronašli tijelo a supružnici Karamazan dobili 9 i 12 godina zatvora SB Online | Nikad nisu pronašli tijelo a supružnici Karamazan dobili 9 i 12 godina zatvora

PRIJE 1 GODINU
TEKST: danas.hr/danas.hr

Slavica Karamazan i njen suprug Mijo na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu u ponovljenom postupku opet su proglašeni krivima i osuđeni na iste kazne.

Na ponovljenom suđenju u slučaju ubojstva Zorice Fadljević opet je proglašen krivim bračni par Karamazan i donesena je i ista presuda. Slavica Karamazan osuđena je na devet godina zatvora, a Mijo Karamazan na 12 godina.

"Oni odmah idu u zatvor jer svaka presuda, bila ona i nepravomoćna, koja je viša od pet godina uvjetuje odmah istražni zatvor", komentirao nam je branitelj jednog od okrivljenih Zoran Mataić.

On je najavio da će se na presudu žaliti: "Mi sada čekamo da sudac napiše presudu, što je za očekivati u zakonskom roku od 30 dana. Kada to pisano primimo, onda imamo 15 dana roka za žalbu na Visoki kazneni sud, što ćemo naravno i poduzeti."

"Izostanak tijela uzrokuje nemogućnost saznanja na koji je ona način uopće ubijena. Mi smo to i rekli u završnom govoru. Pod pretpostavkom da su krivi, mi moramo znati kojim sredstvom, kojom radnjom, kojim načinom je Zorica ubijena. Mislimo da je tu puno otvorenih pitanja", dodao je odvjetnik Mataić.

Tijelo Zorice Fadljević nikada nije pronađeno, ali je bračni par Karamazan svejedno početkom listopada 2021. godine nepravomoćno proglašen krivim i osuđen za njezino ubojstvo.

Sredinom ožujka ove godine Visoki kazneni sud ukinuo je presudu Županijskog suda u Slavonskom Brodu, te je predmet vraćen na ponovni postupak. Na sudu u Slavonskom Brodu u listopadu je saslušano dvoje svjedoka koji su svjedočili o psihičkom stanju optužene.

Nestala Zorica posljednji je put viđena 8. studenoga 2019. godine oko 17 sati. Suprug ju je tada dovezao pred ulaz slavonskobrodske Opće bolnice gdje se trebala naći s poznanicom. Od tog trenutka gubi joj se svaki trag.

Petog dana od nestanka istražitelji su došli u selo Šumeće kraj Slavonskog Broda, gdje su pokucali na vrata bračnom paru Karamazan. Nakon što je policija skupila dokaze, državno odvjetništvo je odlučilo da se Zorica i Mijo uhite.

U travnju 2020. nadležno tužiteljstvo protiv njih je podiglo optužnicu u kojoj je navelo da su supružnici svoju žrtvu na dan nestanka odveli na nepoznato mjesto i tamo je ubili.

Izvor:www.danas.hr

 


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: