SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

NIJE JOJ DOSTA? Dusparina zamjenica pokušala ’ubrati’ još novaca

PRIJE 9 MJESECI
TEKST: SBOnline

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | NIJE JOJ DOSTA? Dusparina zamjenica pokušala ’ubrati’ još novaca SB Online | NIJE JOJ DOSTA? Dusparina zamjenica pokušala ’ubrati’ još novaca

PRIJE 9 MJESECI
TEKST: SBOnline

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa dalo je mišljenje u predmetu zamjenice slavonskobrodskog gradonačelnika - Marine Martić Puača.

Ona je pak od Povjerenstva zatražila mišljenje može li za vrijeme obnašanja navedene dužnosti primati naknadu za rad u Povjerenstvu za ovisnosti i ovisnička ponašanja Brodsko-posavske županije te može li primati naknadu troškova prijevoza i drugih opravdanih troškova vezanih za ovu funkciju.

"Imajući u vidu da je utvrđeno kako je obveznica imenovana u Povjerenstvo za ovisnosti i ovisnička ponašanja Brodsko-posavske županije kao predstavnica Grada Slavonskog Broda, njezino članstvo u navedenom tijelu povezano je s obnašanjem dužnosti zamjenice gradonačelnika Grada Slavonskog Broda", kazali su iz Povjerenstva.

"Stoga je Povjerenstvo dalo mišljenje da obveznica može biti članica Povjerenstva za ovisnosti i ovisnička ponašanja Brodsko-posavske županije, ali bez prava na primanje naknade za rad, jer bi to predstavljalo primanje dodatne naknade zabranjene člankom 7. točkom d) Zakona o sprječavanju sukoba interesa, pri čemu ima pravo na naknadu troškova prijevoza i drugih opravdanih troškova koji bi nastali u njezinu obavljanju", dodali su.

Podsjetimo, Dusparina zamjenica Martić-Puača od funkcije zamjenice gradonačelnika zaradi 1.990,84 eura, isto tako postoje i plaća kod drugog poslodavca, odnosno od samostalne djelatnosti Đuro Đaković Termoenergetska postrojenja isplate joj 796,34 eura.

Da bi stvar bila bolja, suprug naše zamjenice gradonačelnika radi i Ustanovi za gospodarenjem sportskim objektima koja je u vlasništvu Grada, te tamo primi plaću od 1.061,78 eura.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.