SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

NESREĆA U KOPANICI: Ozlijeđeno dijete, policija objavila detalje

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: PU brodsko-posavske
FOTO: PU požeško-slavonska

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | NESREĆA U KOPANICI: Ozlijeđeno dijete, policija objavila detalje SB Online | NESREĆA U KOPANICI: Ozlijeđeno dijete, policija objavila detalje

Policija

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: PU brodsko-posavske
FOTO: PU požeško-slavonska

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Udar motocikla u osobni automobil
Jučer (28. travnja), oko 15,30 sati, u Podcrkavlju na kolniku Trg. 108 brigade ZNG-a, dogodila se prometna nesreća s teže ozlijeđenom osobom. Očevidom je utvrđeno da su se 31-godišnji vozač osobnog automobila i 27-godišnji vozač motocikla kretali navedenom cestom od zapada u smjeru istoka. Do prometne nesreće je došlo kada je vozač osobnog automobila započeo skretati u lijevo preko pune uzdužne crte u trenutku dok ga je pretjecao 27-godišnji motociklist. Potom je došlo do udara motocikla u automobil i slijetanja motocikliste u odvodni kanal. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 27-godišnjak, koji je zadržan u Općoj bolnici u Slavonskom Brodu na daljnjem liječenju. U vezi prometne nesreće policijski službenici dostavljaju posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.
Sletio automobilom u odvodni kanal
U Velikoj Kopanici, dana 28. travnja, oko 15.35 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj su ozlijeđene dvije osobe (jedna teško, druga lakše). Policijski službenici su očevidom utvrdili da je 18-godišnjak upravljajući osobnim automobilom zbog ne držanja strane kretanja s kolnika sletio na šljunčanu bankinu te u odvodni kanal, gdje je automobilom udario u rub kolnog ulaza. U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 16-godišnji putnik, dok je vozač lakše ozlijeđen te su obojica zadržani na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Policijski službenici protiv 18-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.
Od recidiviste privremeno oduzet automobil
Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, nadzirući promet na državnoj cesti D-51, dana 28. travnja, u 13.35 sati, zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 23-godišnjak. Utvrđeno je da se radi i učestalom počinitelju prometnih propisa, koji je upravljao automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima „B“ kategorije. Policijski službenici su od istog privremeno oduzeli automobil te protiv njega podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški, dok protiv 27-godišnje vlasnice automobila slijedi obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Vozač pozitivan na THC
Dana 28. travnja, oko 14 sati, na graničnom prijelazu Slavonski Brod, policijski službenici su kontrolirali osobni automobil bosanskohercegovačkih nacionalnih registracijskih oznaka kojim je upravljao 26-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.
Testiranjem na prisutnost droga i lijekova u organizmu navedenog je utvrđena prisutnost THC-a (tetrahidrokanabinola) te je isključen iz prometa. Policijski službenici protiv 26-godišnjaka podnose prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Dragovoljno predao nekoliko ručnih bombi i TNT eksploziv
Građanin sa područja Policijske uprave brodsko-posavske, dana 26. travnja, koji je želio ostati anoniman, donio je odluku o dragovoljnoj predaji oružja i pozvao policiju. Policijski službenici stručno osposobljeni za protueksplozijsku zaštitu od istoga su na siguran način preuzeli 4 ručne bombe M75 i TNT eksploziv težine 0,4 kg. 
Podsjećamo da je Kampanja „Manje oružja – manje tragedija“ i dalje aktualna te građani mogu policiji u neograničenom vremenu dragovoljno predati oružje, minsko-eksplozivna sredstava i streljivo bez straha od sankcija. Potrebno je donijeti odluku i pozvati policiju na 192, te tako doprinijeti vlastitoj sigurnosti u svom domu i sigurnosti svojih ukućana.
Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.