SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Navika koja može ozbiljno oštetiti perilicu rublja

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Zadovoljna.hr/zadovoljna.hr

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Navika koja može ozbiljno oštetiti perilicu rublja SB Online | Navika koja može ozbiljno oštetiti perilicu rublja

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Zadovoljna.hr/zadovoljna.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Životni je vijek jedne prosječne perilice rublja oko deset godina, a ako se ispravno servisira i održava, on se može i povećati. U svakom slučaju, kako bi perilica rublja što duže kvalitetno odrađivala svoj posao, bitno je da i vi odradite svoj dio posla, odnosno da s njom ispravno postupate. Nažalost, svaki naš potez nije uvijek idealan, a jedna navika koju imaju mnogi može skratiti životni vijek perilice.

Koja je to navika? Bacanje odjeće na pranje, a da prethodno neispraznimo džepove.

Vjerojatno ste i sami nekad ubacili komad odjeće s džepovima u perilicu bez provjeravanja jesu li ti džepovi prazni.

Prvi problem nastaje ako u tim džepovima ostanukovanice, ključevii slične sitnice koje mogu oštetiti perilicu, odnosno njezin bubanj. S druge strane, zaostaležvakaće gume, maramice i papirnati novacmogu začepiti odvod perilice.

Zato svaki put kad bacate neki komad odjeće na pranje, zavucite ruku u džepove i riješite se svega što bi vam moglo stvoriti probleme koji se lako mogu izbjeći.

Još je loših navika

Puni džepovi nisu jedina loša navika koja šteti perilici. Još neke loše navike koje mogu napraviti štetu jesu:

Pranje grudnjaka bez zaštite: Žice i kukice s grudnjaka mogu oštetiti unutrašnjost perilice, ali i oštetiti drugu odjeću u perilici. Zato ih je najbolje prati u mrežastoj vrećici.

Upotreba previše detrdženta: Više je bolje ne vrijedi u ovom slučaju. Obvezno slijedite preporučene smjernice i koristite kvalitetan detrdžent za što bolje rezultate.

Pretrpavanje perilice rublja: Iako je ideja da sve operete odjednom sigurno primamljiva, preopterećenje perilice imat će negativan učinak. Odjeća se neće dobro oprati, a mehanizam perilice se može oštetiti.

Ostavljanje mokre odjeće u perilici: Osim što se odjeća može usmrdjeti ako je ostavite predugo u perilici, može se pojaviti problem s plijesni unutar perilice, pa ćete je morati mijenjati prije vremena.

Preskakanje uputa za održavanje: Obvezno pročitajte upute koje ste dobili uz perilicu rublja. Tako ćete znati kako i kada koristiti dostupne programe pranja, koliko često čistiti perilicu i sve druge bitne stvari koje je proizvođač s razlogom napomenuo.

izvor: zadovoljna.hr


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: