SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

NATJECANJE U GATERU: Psi vlasnika iz brodskog kraja pokupili nagrade na utakmici iznad Pleternice

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: Jelenko Topić

Lovačko društvo Trčka iz Pleternice u na svojoj lokaciji na predjelu Starac organiziralo je tradicionalnu utakmicu pasa glasnog gona na divlju svinju u gateru. Nastupilo je tridesetak pasa s područja Slavonije počevši od brodskog do virovitičkog kraja.
Prije početka natjecanja, koje je vodio kinološki sudac Nikola Zeba iz Oriovca, vlasnike pasa pozdravili su predsjednik Trčke Josip Mogušar i zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić.


Pobjednici su primili pehare, te nagrade organizatora i sponzora. Prvoplasirani je alpski brak jazavčar imena Lujo od Ivše vlasnika Drage Mašića iz Vranovaca kraj Slavonskog Broda, drugi je pas iste pasmine imena Bold vlasnika Stjepana Marića iz Malina kraj Oriovca, te treći istarski oštrodlaki gonič Agan vlasnika Josipa Đuretića iz Slavonskog Broda.


Ocijenivši natjecanje uspješnim sudac Zeba je naglasio da se gater za divlje svinje LD Trčka može licencirati za natjecanja višeg ranga.
Potporu za organizaciju natjecanja dali su Lim-rad, autoprijevoz Šop, Zlatarna slavko iz požege, SMC i Max trgovina, Husse hrana za pse i drugi.
Vrijedni lovci Trčke dobrovoljnim su radom na toj su lokaciji izgradili lovački dom sa gaterom za divlje svinje i ptičarnikom, a nastavljaju daljnje uređenje i dogradnju potrebnih pratećih sadržaja. U tim aktivnostima potporu su im dali Požeško-slavonska županija, Grad Pleternica, te simpatizeri Trčke i prijatelji iz Splita.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.