Najbolji projektni menadžer u Hrvatskoj je iz naše županije

FOTO: croma

17.2.2023. | 13:58 | Igor Safundžić
Pregleda: 1840

Adam Đanić, direktor Centra kompetencija za napredno inženjerstvo Nova Gradiška dobitnik nagrade u kategoriji projektni menadžer

 

Dobitnik nagrade u kategoriji velikih poduzeća Sergio Galošić – Klimaoprema d.d., a za životno djelo, posthumno, Tihomir Premužak, dugogodišnji predsjednik Uprave Vetropack Straža d.d. i predsjednik HUM – CROMA-e.


 

U četvrtak je, 16.02.2023., u hotelu „Westin“, pod visokim prokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, Zorana Milanovića, održana svečana dodjela nagrade „Menadžer godine“ u organizaciji Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika CROMA.

 

U pozdravnom govoru, Ana Soldo, predsjednica HUM-CROMA-e, uz čestitke svim laureatima naglasila je ulogu menadžera i poduzetnika: Najvažniji sastojak gospodarskog uspjeha su ljudi, menadžeri i poduzetnici - oni su pokretači svega u društvu i na njihovoj inovativnosti, entuzijazmu, usmjerenosti, radu i brizi o održivosti i budućim generacijama počiva uspjeh svake suvremene tvrtke i zemlje.

 

Ukupno je dodijeljeno 11 nagrada podjeljenih po različitim kategorijama. Kriteriji pri izboru menadžera godine su rezultati tvrtke, odnosno bilanca uspjeha i stvarnih kvalitativnih pokazatelja poslovanja (udio na domaćem tržištu, rast izvoza, broj novootvorenih ili sačuvanih radnih mjesta, fizički opseg poslovanja, naturalni pokazatelji rasta itd.), upravljanje društvenim i okolišnim utjecajima poduzeća, ali i javni i društveni angažman u području strukovnih, humanitarnih, kulturnih, športskih ili drugih aktivnosti.

 

Adam Đanić nagradu je dobio kao projektni menadžer u realizaciji projekta Centra kompetencija za napredno inženjerstvo Nova Gradiška koji je po svom opsegu i složenosti različitih sastavnica, vrlo izazovan projekt te zahtjeva izuzetnu umiješnost rukovođenja u ostvarenja koncepta razvoja i inovacija za industrijski sektor s ciljem povećanja konkurentnosti poslovne konkuretngnosti domaćih kompanija te pozicioniranjem Grada Nove Gradiške kao grada znanja, razvoja i inovacija.

 

Zahvaljujući se na nagradi, Adam  Đanić je rekao: Biti danas ovdje među najuspješnijima gospodarstvenicima Hrvatske predstavlja mi ne samo zadovoljstvo i čest, već prije svega obvezu da dajem svoj maksimum prilikom svakodnevnih prepreka s istraživanjem, razvojem, inovacijama i EU fondovima s ciljem ostvarenja projekta Centar kompetencija za napredno inženjerstvo Nova Gradiška. Ova nagrada veliko je priznanje, ali i putokaz kako nastaviti i dalje, truditi se i biti bolji u svom poslu te neprestano se educirati i usavršavati. dalje biti prepoznat u struci. Nagradu doživljavam kao polaznu točku uspješnog rasta i razvoja ne samo mene i tvrtke koju vodim već i lokalne zajednice. Tim Centra kompetencija za napredno inženjerstvo uvelike mi je pomogao u ostvarenju mojih ciljeva vodeći brigu o ekološki prihvatljivim tehnologijama, naprednom inženjerstvu i etičkom ponašanju u tvrtci tako da je moja nagrada i njihova nagrada. Plan nam je, a znam da ćemo u tome uspjeti, unaprijediti konkurentnost ne samo poslovnog sektora lokalne zajednice već cijele regije, osvijestiti ih o važnosti ulaganja u istraživanje, razvoj i inovacije i pozicionirati Grad Novu Gradišku kao grad razvoja, znanja i inovacija.

Dobitnik nagrade menadžer godine u kategoriji velikih poduzeća je Sergio Galošić, predsjednik Uprave Klimaoprema d.d., kompanije koja je u proteklih 6 godina koliko je Sergio Galošić na čelu, udvostručila broj zaposlenih; s 330 na 680,  u 2021. godini ostvarila više od 1.100.000.000 kn prihoda i izvezala 92,5% svojih proizvoda i usluga.

Nagradu za životno djelo, posthumno, dobio je Tihomir Premužak dugogodišnji predsjednik Uprave Vetropack Straža d.d. U vrijeme njegovog upravljanja (od 2012. do 2022. godine) provedena je najveća i najkompleksnija investicija u povijesti tvrtke koja je obuhvaćala instalaciju nove proizvodne linije i značajne infrastrukturne zahvate kojima je moderniziran izgled tvornice te povećan kapacitet proizvodnje za 50 posto. U 2021. tvrtku je prvi puta doveo do prihoda većeg od milijarde kuna. Svoj društveni angažman Tihomir Premužak pokazao je, između ostalog, i vođenjem HUM–CROMA-e od 2019. godine do svoje prerane smrti u ljeto 2022.

Ostali dobitnici nagrada menadžer godine su:

Adam Đanić, direkor CEKOM NI Nova Gradiška u kategoriji projektni menadžer,

Ivan Artuković, predsjednik Uprave Franck d.d, u kategoriji mladi menadžer,

Zvonko Popović, osnivač i direktor KANAAN d.o.o. iz Donjeg Miholjca poduzetnik godine u kategoriji srednji poduzetnik,

Ivan Križanec vlasnik i direktor WE-KR d.o.o. iz Lepoglave poduzetnik godine u kategoriji veliki poduzetnik,

Robert Mustač, predsjednik Uprave Messer Croatia plin u kategoriji inozemno poduzeće,

Marko List, direktor Consultare d.o.o. iz Vrbovca u kategoriji mikro poduzeća,

Mišel Sirotić, vlasnik i direktor Aura proizvodi d.o.o. iz  Buzeta u kategoriji mala poduzeća

Ivanka Mabić Gagić, izvršna direktorica hrvatske podružnice tvrtke Httpool by Aleph (Noovo Internet d.o.o) iz Zagreba u kategoriji srednja poduzeća,

Ana Soldo - regionalna direktorica  Quehenberger logistics d.o.o. dobitnica je nagrad „Tihomir Premužak“ za pozitivan društveni utjec


VIŠE NA TEMU:
NAGRADA
ŽIVOTNO DJELO

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI