SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić ponosni student na Sveučilištu u Slavonskom Brodu: „Bez radne navike nema uspjeha ni na studiju“

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: D. Krstanović
FOTO: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: D. Krstanović
FOTO: D.K.

Rektoru Sveučilišta u Slavonskom Brodu prof.dr.sc. Ivanu Samardžiću nije bilo lako izabrati riječi u obraćanju pred brojnim studentima među kojima je bio i njihov kolega, Tin Srbić, vrhunski sportaš, najbolji hrvatski gimnastičar, ujedno i student izvanrednog studija Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu.


Na ponos je kako samom rektoru Samardžiću i svim profesorima na Sveučilištu u Slavonskom Brodu – Strojarskom fakultetu imati takvog studenta koji je odlučio uz sve svoje brojne obveze akademski se obrazovati upravo u gradu na Savi i steći zavidnu titulu s kojom će se također moći ponositi.


Uz tople riječi pozdrava Tinu Srbiću, svim studentima i kolegama profesorima rektor Samardžić je s velikim zadovoljstvom pozdravio i predstavnike tvrtke Palfinger iz Austrije, glavnog sponzora sportaša - studenta Tina Srbića.
-Pozdravljam sve drage studentice i studente UNIS, a posebno pozdravljam našeg studenta Tina Srbića, čovjeka koji je i pored svjetskog uspjeha u gimnastici ostao vrlo jednostavan i skroman čovjek, čovjek koji svojim djelovanjem daje primjer i može poslužiti kao uzor mladim generacijama današnjeg i budućeg vremena, ne samo na našem sveučilištu i Republici Hrvatskoj već u cijelom svijetu. Mladima danas trebaju pravi uzori koji će svojim primjerom i djelima pokazati kako se ustrajnim i poštenim radom mogu ostvariti snovi i želje svakog mladog čovjeka. No, za ostvarenje snova i ciljeva potrebno je ustrajno i predano raditi dobar dio života, pa čak i cijeli život. No, ako volite ono što radite i ako vjerujete u sebe, onda to nije samo običan posao već je to i užitak, kako za pojedinca i tako i za  cijelu zajednicu – rekao je u uvodnom govoru prof.dr.sc. Ivan Samardžić nastavljajući s posebnim pozdravom još jednog uspješnog studenta Sveučilišta u Slavonskom Brodu Domagoja Jurčića i njegovu pomoćnicu u nastavi Nikolinu Bilandžija.
-I kolega Tin i kolega Domagoj kao i svi ostali studenti zaslužuju priliku da svojim radom i rezultatima rada doprinosu zajednici, a zajednica i naše sveučilište treba imati razumijevanja, kako za njih tako i za sve ostale studente i članove zajednice – dodao je rektor Samardžić.
Na zanimljivom i nesvakidašnjem susretu na zajedničkom druženju uz djelatnike Sveučilišta u Slavonskom Brodu, profesore – nastavno osoblje bili su i predstavnici regionalne samouprave,


U svom govoru rektor Samardžić zapitao se je li moguće da neki ljudi, kao što je Tin Srbić ostvare tako zapažene rezultate u nevjerojatno oštroj konkurenciji, gdje njegovi sportski konkurenti imaju značajno bolje uvjete za rad.


-Gledajući uspjehe našeg kolege Tina morate biti vrlo pedantni da kod navođenja njegovih uspjeha ne preskočite neku od njegovih medalja s Europskog i Svjetskog prvenstva, s Olimpijskih igara ili Svjetskih kupova. Po mojoj matematici Tin je osvojio svjetsko zlato i 2 europska srebra, olimpijsko srebro i svjetsko zlato. Iznad toga 9 zlatnih medalja na svjetskim kupovima i još puno, puno drugih medalja, a tek je u najboljim godinama, a ja sam duboko uvjeren da najbolje tek dolazi – naglasio je rektor Samardžić nastavljajući kako nema sumnje da bavljenje sportom razvija radnu naviku kod mladih ljudi i da postoji snažna korelacija između uspješnosti u sportu i uspješnosti na studiju i općenito u životu.


-Ovo je posebno izraženo kod takozvanih pojedinačnih sportova kao što su gimnastika, tenis, borilački sportovi i sl. Bavljenje bilo kojim sportom korisno je za zdravlje svakog čovjeka, kako fizičkog tako i mentalnog, a dodatni je benefit radna navika bez koje nema uspjeha ni na studiju, ni na radnom mjestu – rekao je rektor Samardžić naglašavajući kako su se svi zajedno na susretu sastali da se promoviraju istinske vrijednosti svakoga naprednog društva, a to su rad, ustrajnost, odgovornost, savjesnost, fizičko i mentalno zdravlje i jednako tako empatija za ljude oko nas i one s kojima nismo u svakodnevnom kontaktu, a znamo da im je potrebna pomoć i da im možemo pomoći – zaključio je prof.dr.sc. Ivan Samardžić upućujući čestitke u duhu dolazećeg Božića, želeći svima sretan Blagoslovljen Božić i sretnu i uspješnu Novu 2024. godinu.


Nakon pozdravnih riječi nešto više o sebi i svojim uspjesima rekao je i Tin Srbić koji je u svom obraćanju naglasio kako se zbog sportskih obveza nema priliku često sretati sa svojim kolegama s kojima studira.


-Rođen sam u Zagrebu 11.rujna 1996. godine. Počeo sam se s gimnastikom baviti tri godine prije nego sam upisao osnovnu školu, dakle s četiri godine. Išao sam u školu Ivan Gundulić u Zagrebu koja mi je je bila 15-ak metara od stana i to isključivo jer je ta škola imala i dvoranu za vježbanje. Bio sam odličan učenik. Dvorana koja je bila u neposrednoj blizini moga stana bila je uvijek centar svega. Nako srednje škole u kojoj sam bio učenik generacije upisao Fakultet strojarstva u Zagrebu. Prve dvije godine sam studirao redovno. Nakon toga mi se više nije dalo ići na fakultet, uvijek govorim sve iskreno, jer je bilo nemoguće trenirati dnevno po šest sati, a isto toliko provesti i na fakultetu. Malo sam u studiranju privremeno stao. Kasnije mi se stvorila ideja da nastavim svoj studij ovdje na Sveučilištu u Slavonskom Brodu – Strojarskom fakultetu. Imam mogućnost odrađivati treninge u dvorani, a isto tako i polagati sve ispite u normalnom roku bez pritisaka. Uvjerio sam se da su svi prema meni prijateljski nastrojeni – rekao je između ostalog Tin Srbić.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.