SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

NAJAVA: Svetkovina Duhova u Sl. Brodu, evo kad su mise

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Đakovačko-osječka nadbiskupija

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | NAJAVA: Svetkovina Duhova u Sl. Brodu, evo kad su mise SB Online | NAJAVA: Svetkovina Duhova u Sl. Brodu, evo kad su mise

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Đakovačko-osječka nadbiskupija

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Svetkovinu Duhova proslavlja u nedjelju 19. svibnja Župa Duha Svetoga u Malom Parizu u Slavonskom Brodu. Svečano misno slavlje s početkom u 10 sati predvodi fra Ante Perković, svećenik u brodskom franjevačkom samostanu. Ostala misna slava u 8 i u 18.30 predvodi domaći župnik Krešimir Čutura.
Svetkovini prethodi trodnevna duhovna priprava od četvrtka 16. do subote 18. svibnja. Misno slavlje u četvrtak s počekom u 18.30 predvodi dr. Davor Senjan, vicerektor Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu. U petak večernje misno slavlje i klanjanje poslije mise predvodi dr. Grgo Grbešić, prof. na đakovačkom KBF-u. U subotu 18. svibnja s početkom u 20.30 bit će duhovsko bdjenje, a predvode ga domaći župnik Krešimir Čutura i Stjepan Kuharić, bogoslov.
Vjernici Župe Krista Kralja – Brodski Varoš, svetkovinu Duhova proslavit će 19. svibnja u filijalnoj crkvi u Gromačniku koja ujedno taj dan proslavlja svoju naslovnu svetkovinu.
Svečano euharistijsko slavlje predslavit će mons. Ivica Pažin, predstojnik Nacionalnog katehetskog ureda i v.d. dekan na KBF-u u Đakovu s početkom u 10.30. sati. Svetkovini će prethoditi trodnevna duhovna priprava koja će započeti u četvrtak 16. svibnja u 18 sati prigodnim duhovnim programom uz Marijanska pobožnost i litanije Duhu Svetomu, a završit će Duhovskim bdjenjem u subotu 18. svibnja.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.