MNOGI DANAS UŽIVAJU NA KORZU: ʼNekako je to danas u potpunosti u znaku Sl. Brodaʼ

MNOGI DANAS UŽIVAJU NA KORZU: ʼ Nekako je to danas u potpunosti u znaku Sl. Brodaʼ
(FOTO: Grad Slavonski Brod)

21.6.2022. | 16:18 | L.S./SBOnline
IZVOR: Grad Slavonski Brod
Pregleda: 2268

"Grad Slavonski Brod i ove se godine priključio obilježavanju Svjetskog dana glazbe. Naime, ovaj dan obilježava se diljem svijeta besplatnim nastupima glazbenika na otvorenim pozornicama, trgovima i gradskim ulicama.

 Tom prigodom, Grad Slavonski Brod, u suradnji s gradskim ustanovama i udrugama, priredio je bogat i zanimljiv glazbeni program koji je započeo ovoga jutra na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić. Svjetski dan glazbe započeo je nastupom VS Ad astra, a brojne građane i prolaznike na glavnom gradskom trgu razveselili su nastupi polaznika Dječjeg vrtića Pčelica, Hlapić, Trnoružica i Palunko, a potom i nastup učenika te profesora Glazbene škole Slavonski Brod", navodi se na stranicama Grada Sl. Broda.

"Drago mi je da i ove godine imamo obilježavanje Svjetskog dana glazbe, to je sada već nekakva tradicija koja traje nekih pet godina, ako ne i duže. Ove godine je i 40 godina od prvog obilježavanja Svjetskog dana glazbe u svijetu, mislim da je to bilo u Parizu, baš lijepa obljetnica. Lijepo se osjećati kao dio te velike glazbene obitelji, i znati da se svuda negdje nešto svira i pjeva. Nekako je to danas u potpunosti u znaku Sl. Broda", kazala je ravnateljica KKD IBM - Sanja Nuhanović.


Osim na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić, Svjetski dan glazbe obilježava se na nekoliko gradskih lokacija; Spomen-dom Dragutina Tadijanovića, Gradska knjižnica Slavonski Brod, plato ispred Kazališno-koncertne dvorane Ivana Brlić-Mažuranić i Tvrđava Brod (Muzej tambure).

Obilježavanje Svjetskog dana glazbe nastavit će se i u popodnevnim satima, a cjelokupni program možete pogledati na poveznici.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI