SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Mladi Gundinčani u Gospiću na skupu katoličke mladeži

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: djos.hr

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Mladi Gundinčani u Gospiću na skupu katoličke mladeži SB Online | Mladi Gundinčani u Gospiću na skupu katoličke mladeži

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: djos.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Na SHKM u Gospiću, 4. i 5. svibnja 2024. iz Župe sv. Mateja Gundinci sudjelovalo je 30-ak mladih koji su s nestrpljenjem dočekali taj dan. Predvođeni Emom Lutring i Tenom Mihić na vrlo dobro isplaniranom putu došli su na odredište, primili majice i kape te zajednički obrok. Ugodan osjećaj koji se širio gradom zbog tisuća mladih budio je u svima veliku sreću i zahvalnost prema Bogu. Oduševili su ih štandovi bogati mnogim rekvizitima, krunicama, kipovima, porukama a ponajprije nasmijana lica domaćina. Gdje god su ih susreli doživjeli su ljubaznost i jednostavnost osoba.
Prilikom formiranja procesije, kada se “slijevala rijeka mladih” kroz ulice Gospića nevjerojatan je bio osjećaj vidjeti tisuće mladih koji su pošli za Križem i pratili Isusa. Na stadionu Balinovac iskoristili su priliku za Ispovijed. Misno slavlje započelo je u 17 sati. Prizor koji se mogao vidjeti kako tisuće mladih slavi Boga bio je nevjerojatan.
U nastavku programa slijedio je nastup Božje Pobjede. Zajedno sa ostalim mladima i Gundinčani su slavili Boga uz intenzivan osjećaj radosti i mira. Shvatili su kako je zapravo za sreću potrebno vrlo malo. Nakon koncerta bili su smješteni u Župu sv. Križa u Ogulin na noćenje po obiteljima koje su ih dočekale vrlo ljubazno i primile u toplinu svojih domova.
U nedjelju, 5. svibnja slavili su misu sa župnom zajednicom gdje ih je pozdravio domaći župnik Nikola Prša. Karlo Kokanović je na kraju mise predstavio Župu sv. Mateja Gundinci. Uslijedio je zajednički ručak i druženje te obilazak Ogulina. Sudjelovanje na SHKM-u je bilo predivno i nezaboravno iskustvo te Gundinčani s nestrpljenjem iščekuju sljedeći susret mladih u Požegi.
Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.