Mirko Duspara-pisac

Mirko Duspara-promocija knjige
(FOTO: novagra.hr)

2.3.2023. | 09:00 | Vanja Krnić
Pregleda: 770

Mirko Duspara neprikosnoveno najpopularniji političar iz Slavonskog Broda odlučio je prvi put testirati se na nacionalnoj razini na parlamentarnim izborima 2011, koji su umnogome označili daljnji razvoj našeg grada. Ocjena tima gradonačelnika Mirka Duspare je da je vrijeme da ide u Sabor i da da novi impuls HSP-u( marginalnoj stranci). Testirati svoje ime s protukandidatima tad iz prve lige opp., Milanović Kosor, Šišljagić.

„Ante Đapić je 2009. dao o napokon ostavku na mjesto predsjednika HSP-a, a zamijenio ga je Daniel Srb iz Osijeka, čiji je glavni zadatak bio vraćanje ugleda i popularnosti stranke, a Đapić je imenovan počasnim predsjednikom. HSP je bio jedina stranka u 6. sazivu koja se protivila članstvu u Europskoj uniji. Također, stranka se zalaže i za državotvornu zaštitu Domovinskog rata i za jedinstvenu nacionalnu politiku Hrvata u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i u iseljeništvu“izvor Internet

Apriori komunikacija


Mirko Duspara sam po sebi je brand koji vuče glasove, ali pojavljivanje Danijela Koletića kao PR stručnjaka u kampanji mi je totalna nepoznanica do danas. Naravno google sve zna.

Danijel Koletić rođen je u Rijeci, osnovnu i srednju školu pohađao je u poznatom ljetovalištu u Crikvenici, europskoj destinaciji s najboljom mikroklimom u Europi. S više od trideset godina radnog iskustva, danas se nalazi na čelu međunarodne konzultantske skupine Apriori World. Utemeljitelj je i predsjednik vodeće specijalizirane međunarodne konferencije za odnose s javnošću PRO PR te jedine konferencije namijenjene komunikacijama u javnoj upravi i javnim tvrtkama FOCUS Conference on innovation and communication. Na digitalnom polju radi kao konzultant za strategije digitalnih komunikacija te surađuje sa startupovima koji su usko povezani s novim tehnologijama. Autor je više od 100 članaka i knjige “PR s dušom“. 2016. godine bio je predavač na World Communication Forumu, kao i predavač na najvećoj ruskoj konferenciji Baltic Weekend, održanoj u Saint Petersburgu.

Svakodnevno se bavi upravljanjem komunikacijskim procesima s ciljem kreiranja i zaštite ugleda. U svojoj je karijeri imao čast surađivati s Njegovom Svetosti Dalaj Lamom, Ivanom Trump te Armandom Assanteom, među mnogima. Kao direktor potpisuje neke od vodećih događaja poput Golf prvenstva Hrvatske, WTA Croatia Ladies Opena, Supermodela Hrvatske te Festivala zabavne glazbe Split ’97. Jedna od njegovih užih specijalnosti je upravljanje krizama (Bayer, Perutnina Ptuj, SBB TV, Pfanner). U svojoj je karijeri upravljao i surađivao na više od 300 različitih projekata. Danijel Koletić uživa u gurmanskim delicijama.; pomalo škrte informacije, ali te 2011 upravo on se pojavljuje kao promotor nadasve uspješnog gradonačelnika, ali kao promotor

Mirko Duspara pisac

Pošto sam u to vrijeme egzaktno znao jedino da ispočetka učim sve, pa i pisati. Mirko Duspara u održava promociju vlastite knjige “Bliže ljudima”, a navedeni stručnjak pored njega. Na iznimno posječenim skupovima ili promocijama, pisac je i potpisivao knjige. Štoviše ljudi su čekali u redu za potpis. Vau gradonačelnik nam je književnik, pomislio sam. Samo da mi je zdravlje dopustilo otišao bih na promociju.

Naravno jedinstveno je što je održana promocija korica, pardon dijela knjige.

„V. izborne jedinice kampanju su vodili pod sloganom „Bliže ljudima“. Upravo to je i naziv knjige dr. Mirka Duspare, čije je izdanje nakratko odgođeno na preporuku odvjetničke kuće. Ipak, tiskan je tzv. „tizer“, odnosno promotivni primjerak knjige, koji sadrži četiri od ukupno jedanaest poglavlja, u kojima dr. Duspara govori o sebi, svojoj obitelji, svom gradu, (ne)prijateljima, liječničkoj i političkoj karijeri. Knjiga je već tad nazivana slavonskim hitom godine, a cijela će biti izdana sljedeće godine“; izvor: novagra.hr

Hmm to je bilo 2011, još uvijek čekamo na korekturu, lekturu i objavu navedenog hita.

Rezultati Mirka Duspare za 5 izbornu jedinicu i HSP bili su odlični i HSP je po broju glasova zauzeo četvrto mjesto. U Slavonskom Brodu je pobijedila lista Zorana Milanovića, a lista Mirka Duspare osvojila je više od 14% glasova. HSP U konačnici završio je umalo iznad praga, ali ovo je V. izborna.

Uskoro je Mirko Duspara ostao bez stranke kao eskapada gubitnika iz HSP a. Pitanje ostaje što bi se tek dogodilo da je hit , pardon knjiga objavljena ili možda nije ni napisana, ne znam.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI