SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Ministar najavio nove cijene goriva, evo što kaže

PRIJE 10 MJESECI
TEKST: Vlada RH
FOTO: Vlada RH

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Ministar najavio nove cijene goriva, evo što kaže SB Online | Ministar najavio nove cijene goriva, evo što kaže

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović gostovao je u Dnevniku Nove TV gdje se osvrnuo, između ostalog, i na cijene goriva te najavio dobru vijest za vozače.

PRIJE 10 MJESECI
TEKST: Vlada RH
FOTO: Vlada RH

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

"Naši građani plaćaju jednu od najnižih cijena. Mogu najaviti, od sljedećeg tjedna doći će do osjetnog pojeftinjenja benzina. Benzin bi trebao pasti za 11 centi, a dizel za tri. Još se danas trguje, sutra i preksutra imat ćemo konačne izračune. To je jedna dobra vijest za građane", kazao je ministar.
 
Što se tiče visokih cijena prehrambenih proizvoda, Filipović je rekao da Vlada radi sve što može u ovoj situaciji u kojoj se nalazi cijela EU, pa tako ima zemalja koje imaju i veće cijene hrane nego Hrvatska. Podsjetio je pritom da Hrvati plaćaju drugu najnižu cijenu električne energije i plina te dodao da je nakon ograničavanja određenih proizvoda, primjetno snižavanje cijena.
 
Govoreći o električnoj energiji, Filipović je istaknuo da je geotermalna energija "vrlo uspješna i dobra priča". "Bit će 400 milijuna eura novih investicija da bi se električna energija proizvodila iz geotermalnih izvora. U konačnici bi to moglo rezultirati da se što više zelene, čiste energije proizvodi kod nas", pojasnio je ministar.
 
Istaknuo da su u tome INA, te po jedno poduzeće iz Velike Britanije i Turske.
 
Što se tiče bespravno izgrađene kuće Frane Barbarića na Hvaru, Filipović je podsjetio da je Vlada tijekom energetske krize koristila HEP kao alat da bi građani imali drugu najnižu cijenu električne energije dodavši, u vezi bespravne gradnje, da svi moraju poštivati zakone.
 
Što se tiče situacije u Osijeku i istupa župana Ivana Anušića, Filipović je rekao da prvo treba sagledati stvari, a onda povlačiti poteze. Lokalna zajednica traži proglašenje ekološke katastrofe, na što je Filipović kazao da će se potezi povući nakon što se utvrdi točno što se dogodilo.
 
"Sigurno ćemo biti uz naše građane kao i dosad", zaključio je Filipović.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.