SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Milujući ga, ukrala mu je novčanik s 27.000 kuna

SB Online | Milujući ga, ukrala mu je novčanik s 27.000 kuna SB Online | Milujući ga, ukrala mu je novčanik s 27.000 kuna

PRIJE 4 MJESECA
TEKST: glas slavonije
FOTO: BRUNO JOBST

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Dvadesettrogodišnji Slavonac osuđen je na uvjetnu kaznu jer je sa sadašnjom šogoricom okrao naivnog muškarca. Sve se događalo 17. rujna 2018. nakon 20 sati kod prodavaonice u malom mjestu nedaleko od Osijeka. Nepravomoćno je proglašen krivim zbog krađe 27.000 kuna. Naime, nakon što je njegova šogorica obećala muškarcu na kojeg je naišla da će s njim imati seksualne odnose za iznos od 500 kuna, otišla je sa žrtvom iza trgovine, gdje se muškarac počeo skidati. Optuženi 23-godišnjak došao je do njih, a njegova prijateljica počela je milovati žrtvu po tijelu i pri tome iskoristila njegovu neopreznost te mu otkopčala torbicu oko pojasa i iz nje izvadila novčanik u kojem je bilo 27.000 kuna. Novčanik je dodala 23-godišnjaku.Sud je mladog Slavonca osudio na kaznu zatvora od godinu dana, no u zatvor neće ići ako u razdoblju od četiri godine ne počini novo kazneno djelo. Žrtvi mora isplatiti ukradenih 27.000 kuna, odnosno sada 3583,52 eura, te platiti troškove kaznenog postupka, 70 eura.

Optužnicom Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku od 19. prosinca 2018. zbog teške krađe bili su obuhvaćeni 23-godišnjak i njegova šogorica, no postupak u vezi s njom je razdvojen jer je trenutno u bijegu i nije dostupna sudu, a 23-godišnjak je uhićen, te je bio u istražnom zatvoru. Očitujući se o krivnji, 23-godišnjak je rekao da se smatra krivim i da se iskreno kaje. No, iznoseći obranu, tvrdio je da nije bio pokraj prijateljice, nego da je bio u automobilu, a kada su krenuli prema kući, rekla mu je da vozi brže i da je ukrala novac. Rekao je kako je većinu novca potrošila sama, a on uzeo samo nešto novca.

Sud takvu njegovu obranu iznesenu na raspravi nije prihvatio jer je prije toga pred policijom i u Općinskom državnom odvjetništvu sve priznao, kako je to navedeno u optužnici, pa je takva optuženikova obrana suprotna ostalim dokazima u spisu, a osobito iskazu žrtve. Takvu obranu, u kojoj smanjuje svoj doprinos pri krađi, sud je smatrao neistinitom i usmjerenom na umanjenje kaznene odgovornosti.

Muškarac kojeg su okrali naveo je da su navedenog dana naišli njemu nepoznati ljudi koji su rekli da su gladni, te im je njegov susjed rekao da nema novca, ali da im može dati kruh. Rekao je da je "ta mala" otišla s njim iza trgovine jer je htjela voditi ljubav, a onda mu je uzela torbicu oko pojasa u kojoj je bio novčanik. Uzeli su mu novac. Poslije je pozvan u policiju, gdje ih je oboje prepoznao.

Od olakotnih okolnosti optuženom mladiću sud je uzeo u obzir priznanje počinjenja kaznenog djela i iskreno kajanje zbog počinjenog, njegovu mlađu životnu dob i činjenicu što je otac četvoro maloljetne djece. Od otegotnih okolnosti sud je uzeo u obzir njegovu prekršajnu i kaznenu osuđivanost, i to zbog istovrsnih kaznenih djela, krađe i teške krađe.

Izvor:www.glas-slavonije.hrOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: