SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Milanović iz Đure Đakovića: ʼBradleyi su spašeni. U zadnjoj sekundiʼ

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Ured predsjednika
FOTO: FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Milanović iz Đure Đakovića: ʼBradleyi su spašeni. U zadnjoj sekundiʼ SB Online | Milanović iz Đure Đakovića: ʼBradleyi su spašeni. U zadnjoj sekundiʼ

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Ured predsjednika
FOTO: FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

„Posao napreduje i u skoro vrijeme Hrvatska će imati stratešku količinu oklopnih vozila pješaštva što je u neželjenom ratu pitanje života i smrti za one koji ratuju, a to su pješaci“, izjavio je danas predsjednik Republike Zoran Milanović nakon obilaska proizvodnih pogona Đuro Đaković Specijalna vozila u Slavonskom Brodu govoreći o poslu opremanja vojnih vozila Bradley. 

„Vlasnici su novi, to je jedna ugledna češka korporacija, među ostalim vlasnici su i svjetski poznatog proizvođača kamiona. S obzirom da Hrvatskoj vojsci manjka više stotina svih vrsta kamiona, ima smisla razgovarati o suradnji s takvim renomiranim svjetskim tvrtkama koja je ovdje i u Brodu vlasnik Đure Đakovića u kojem se remontiraju hrvatska oklopna vozila i proizvode Patrie“, rekao je predsjednik Milanović dodavši kako je danas prvenstveno u Đuri Đakoviću zbog borbenog oklopnog vozila pješaštva Bradley.

„Bradleyi su spašeni. U zadnjoj sekundi sam natjerao Plenkovića da marginalizira i gurne u stranu svog ministra Banožića jer ovo su htjeli baciti. To bi sada završilo u Ukrajini gdje je potrebno, ali meni je draže da je u Hrvatskoj tih 90 vojnih vozila. Ona su odlično oružje, spašavaju život i nas će ukupno stajati manje od milijun eura po komadu. Samo lud ili neodgovoran čovjek može kalkulirati  i poigravati se s takvim nečim“, pojasnio je predsjednik Milanović nakon što je obišao pogon u kojemu se opremaju vojna vozila Bradley. 

Prilikom posjete Đuro Đaković grupaciji predsjednik Milanović održao je i sastanak s članovima Uprave Đuro Đaković Specijalna vozila d.d. Predsjednik Pavel Maroušek i članovi Uprave Goran Matanić, Danijel Marić i Hrvoje Kekez te sindikalni povjerenik za Đuro Đaković grupaciju i Đuro Đaković Specijalna vozila d.d. Željko Gavran predsjedniku Milanoviću prezentirali su vojni program tvrtke te trenutni program suradnje s Hrvatskom vojskom.

Uz predsjednika Milanovića bio je savjetnik Predsjednika za obranu Ivica Olujić.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.