SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Milanović danas posjetio Sl. Brod: ʺVidite gdje sam, ovo je važnoʺ

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Luka Safundžić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Milanović danas posjetio Sl. Brod: ʺVidite gdje sam, ovo je važnoʺ SB Online | Milanović danas posjetio Sl. Brod: ʺVidite gdje sam, ovo je važnoʺ

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Luka Safundžić

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Kako smo i najavljivali predsjednik Republike Zoran Milanović boravio je danas u Slavonskom Brodu

Milanović je tako danas posjetio tvrtku Đuro Đaković Grupa u kojoj je održao sastanak s upravom, te je poslije istoga obišao proizvodni pogon Đuro Đaković Specijalna vozila.

"Vidite gdje sam, ovo je važno za Hrvatsku vojsku, za gospodarstvo, ovo su znanja koja se teško stječu, lako gube i drago mi je da su novi vlasnici tu, da ulažu, te da proizvodnja traje", kazao je u uvodu Milanović."Kad je američki poklon prihvaćen, to je dar, i po svemu sudeći to radi hrvatska tvrtka", kazao je Milanović nakon čega su ga novinari upitali što znači to nakon svega sudeći: "To znači da ja više u tome ne sudjelujem. Nisam izvršna vlast, ne mogu shvatiti što nam se događalo da nam je trebalo toliko vremena da se odlučimo da prihvatimo nešto što nam se samo nudi. Sada taj postupak ide svojim tokom", kazao je Milanović.

"Nije to jedina stvar koju oni rade, rade oni i druge stvari za Hrvatsku vojsku, rade za tržište, rade vagone, opstat će ako budu zarađivali više nego što troše. Vrlo jednostavno", kazao je predsjednik Milanović. Milanović je kazao kako to isto kaže i češki vlasnik. Predsjednik je za kraj iz prostora tvrtke Đure Đakovića poručio: Ova firma ima budućnost sigurno. Ima znanja 100%, tu dvojbe nema, vjerujem da će dolaskom novog vlasnika, koji je neopterećen politikom, posebno stranačkom to biti bolje. 

„U ovom trenutku aktivan je program Generalne revizije i održavanja tenkova, te održavanje BOV-ova. Uskoro u tvrtku stiže i treće borbeno vozilo – dugo očekivani Bradley“, izjavio je Goran Matanić, član Uprave Đuro Đaković Specijalna vozila.Posebna pozornost sastanka  bila je usmjerena aktualnu temu nadolazećeg projekta Bradley. 

„Projekt Bradley se između SAD- a i RH priprema već duže vrijeme, a kao što vidimo, RH je nedavno donijela određene odluke o tome, koje vode prema realizaciji projekta. Zbog složenosti projekta, u prvoj fazi prionuti ćemo transferu tehnologije, pripremi alata, opreme i infrastrukture. Prema planu projekta u 2022. ne očekujemo vozila u našim proizvodnim postrojenjima.

Faza isporuke vozila Ministarstvu obrane, odnosno Oružanim snagama Republike Hrvatske bi trebala završiti 2026., nakon čega će se nastaviti ostale faze projekta. Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila preuzet će brigu oko ovog projekta u suradnji s originalnim proizvođačem – tvrtkom BAE Systems“, izjavio je Hrvoje Kekez, predsjednik uprave Đuro Đaković Grupe.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: