SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Masovna tučnjava u Slavoniji, uključili se i roditelji

SB Online | Masovna tučnjava u Slavoniji, uključili se i roditelji SB Online | Masovna tučnjava u Slavoniji, uključili se i roditelji

PRIJE 3 GODINE
TEKST: jutarnji list/jutarnji list

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Što se u nedjelju kasno navečer dogodilo u Nuštru tijekom fizičkog sukoba maloljetnih tinejdžera iz Nuštra i Cerića, odnosno naknadno nakon što su se u taj sukob direktno i indirektno uključili njihovi roditelji, predmet je istrage koja se već dva dana vodi u PU vukovarsko-srijemskoj.

Prema verziji priče obitelji iz Nuštra, njihov je 14-godišnji sin bio žrtva napada šestorice svojih vršnjaka iz Cerića, a prema verziji obitelji iz Cerića, njihov je sin bio žrtva otmice i premlaćivanja od strane 14-godišnjaka iz Nuštra i njegova oca.

Redakciji Jutarnjeg lista u ponedjeljak navečer javio se otac 14-godišnjeg dječaka iz Nuštra, tvrdeći kako je njegov sin noć prije na prevaru namamljen u jednu obiteljsku kuću u njihovu susjedstvu gdje ga je fizički napala skupina od šestorice dječaka iz susjednog sela Cerić.

Ležao na tlu, mlatila ga šestorica - Bilo je to oko 22.30 sati. Sina je nazvao prijatelj iz susjedstva da nešto dođe kod njega. Ja sam mu rekao da ne ide, da je kasno, ali on je rekao da ga treba samo na pet minuta i da će se odmah vratiti, no kako se nije vratio nakon pet minuta, sjeo sam u automobil i krenuo prema toj kući. No, kada sam joj se približio, imao sam što vidjeti. Moj je sin ležao na tlu, a njih šestorica su ga mlatili. Žestoko sam zakočio, izjurio iz auta, a većina napadača se razbježala. Ostala su samo dvojica, od kojih je jedan također vrlo brzo umaknuo, a jednoga sam uhvatio - ispričao nam je otac dječaka iz Nuštra.

Dodao je kako su dečki iz Cerića njegova sina namamili tako što su njegova prijatelja i susjeda pod prijetnjom batinama natjerali da ga izvuče iz kuće. Sin mu je poslije ispričao i da su ga prvo ubacili u kuću tog prijatelja i tamo tukli, a onda im je uspio na trenutak pobjeći, no sustigli su ga ispred kuće i nastavili mlatiti. Naš sugovornik je vlasnik jedne manje tvrtke iz Nuštra. Sin mu je tada rekao da je taj drugi dječak iz Cerića, sin jednog njihova poznanika i čovjeka kojega svi znaju u tom kraju budući da je i politički angažiran.

Urlici, psovke, prijetnje - Ne želeći prvenstveno djeci praviti probleme, odlučio sam tog dečka odvesti kući u Cerić i reći njegovu ocu što se dogodilo te ga zamoliti da s njim riješi tu situaciju, da se to više ne ponavlja. Naime, sukob između njih dogodio se zbog neke djevojke. Uglavnom, sjeli smo u automobil, s nama je bio i moj sin, i otišli smo u Cerić, ali nisam pravo ni parkirao kad me taj čovjek dočekao pred kućom. Nisam mu uspio niti reći što se dogodilo, a on je počeo urlati na mene, psovati me, prijetiti, rekao je da će sada otići po sjekiru i zatući me, da odakle meni pravo da otmem njegova sina... Pokušao sam s njim razumno razgovarati, ali kada sam uvidio da to nema smisla, sjeo sam u automobil i sin i ja smo se vratili kući te sam onda sve prijavio policiji - ispričao nam je naš sugovornik iz Nuštra s kojim smo se dogovorili da ćemo se ponovno čuti u utorak ujutro.

Međutim, u utorak je njegov telefon bio isključen pa smo nekako uspjeli doći do njegove supruge koja nam je rekla da su joj muža ujutro nazvali iz policije da treba doći dati izjavu. No, ostao je u policiji cijeli dan. I ona nam je potvrdila priču svoga supruga, rekavši kako je od vremena odlaska njezina muža iz kuće u potragu za sinom do njihova zajedničkog povratka u kuću proteklo možda 15 minuta.

No, otac dječaka iz Cerića ima potpuno drugačiju priču.

- Moj je sin bio žrtva otmice i premlaćivanja od strane tog čovjeka iz Nuštra i njegova sina. Zgrožen sam kao roditelj da se takvo što može dogoditi i za svoje dijete tražim samo pravdu - rekao nam je taj čovjek koji je tijekom razgovora bio vidno uzbuđen i uznemiren.

Potvrdio nam je da su se njegov sin i dječak iz Nuštra fizički sukobili u nedjelju navečer, ali njihova verzija onoga što je uslijedilo drugačija je od one koju nam je ispričao sugovornik iz Nuštra.

Pomokrio se od straha - Otac tog dječaka iz Nuštra odjednom se pojavio među njima, ostala djeca su se razbježala, a on i njegov sin su počeli mlatiti mog sina. Taj čovjek ima 120 kilograma, a moj sin 50. Onda su ga na silu ugurali u auto i tamo su ga cijelo vrijeme mlatili da se dijete od straha i bolova pomokrilo, a onda je taj čovjek nazvao nekoga na telefon i kazao mu da mu donese pušku da mi ubije sina. Možete misliti kako se dijete osjećalo i što mu je prolazilo kroz glavu. Prijetio mu je da će mu kuću zapaliti, spominjao majku... Ma, užas! Meni su u međuvremenu sinovi prijatelji, koji su pobjegli od ovoga, rekli što se dogodilo. Bio sam izvan sebe kada se odjednom pred mojom kućom parkirao njegov automobil. Izjurio sam van i svašta sam mu rekao, ali nisam mu prijetio. Bilo mi je važno samo izvući sina iz auta i spasiti ga. Rekao sam da sve ide na policiju. Sin je bio izbezumljen - ispričao nam je otac dječaka iz Cerića.

Na naše pitanje kakve su ozljede kod sina nastale, odgovorio je da ga je otac dječaka iz Nuštra "iskusno tukao po zatiljku i leđima gdje se najmanje vide ozljede".

- No, bojim se da su duševne ozljede puno teže i ne znam kako će one zacijeliti. Samo tražim pravdu za svog sina i da se to više nikada nikome ne dogodi - rekao nam je otac dječaka iz Cerića.

Iz PU vukovarsko-srijemske odgovorili su nam da je kriminalističko istraživanje u tijeku te da će više o samom događaju izvijestiti u srijedu.

Izvor:www.jutarnji.hr


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: