SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

KVIZ U TVRĐAVI: Mario Kovač s ekipom proslavio Noć tvrđava

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Grad Sl. Brod

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | KVIZ U TVRĐAVI: Mario Kovač s ekipom proslavio Noć tvrđava SB Online | KVIZ U TVRĐAVI: Mario Kovač s ekipom proslavio Noć tvrđava

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Grad Sl. Brod

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

U Kući tambure - slavonskoj notnoj bajci danas je održan prigodan povodom Noći tvrđava.
Prepoznavši važnost ovakvih manifestacija za kulturni doprinos našem gradu, Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda sudjeluje u njoj već treći put, a ove godine u Kući tambure organizira radionicu cijanotipije te glazbeni kviz s naglaskom na tamburu. Ovo je ujedno i prvi program u novootvorenom prostoru. 
Cijanotipija je izvorno je fotografska tehnika koja daje sliku cijan plave boje. Pomoću kemije i sunca naslikana je floru slavonskih šuma i livada, a radionica koju je vodila Valentina Srnojević započela je u 17:30 sati.
U 19:00 sati počeo je kviz kojega vodi kvizoman i redatelj Mario Kovač. Kvizovi ovog tipa pokazali su se kao sjajan spoj zabave i učenja te animacije publike za aktivno sudjelovanje u društvenom životu zajednice. Kvizovi su sjajan alat za razvoj publike te njenu užu povezanost uz institucije i ustanove poput knjižnica, knjižara, galerija te srodnih umjetničkih prostora. U ovom slučaju radi se o glazbenom kvizu koji će poseban naglasak staviti na tamburu kao tradicijsko i umjetničko glazbalo.
Noć tvrđava je kulturno-turistička manifestacija koja se od 2022. godine održava na utvrđenim spomenicima kulturne baštine (tvrđave, utvrde, dvorci i sl.) na području Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine kao rezultat zajedničkog europskog projekta FORTITUDE. Cilj manifestacije je poboljšati kulturno-turističku ponudu u gradovima s utvrđenom baštinom u Europi te podići svijest o potencijalu i važnosti valorizacije kulturne baštine kao generatora razvoja kulturnog turizma.
Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.