Križni put za nerođene u Sl. Brodu

FOTO: djos.hr

16.3.2023. | 17:01 | Đakovačko-osječka nadbiskupija
Pregleda: 2485

Sedamdesetak vjernika među kojima brojne obitelji s malom djecom sudjelovale su u subotu, 11. ožujka 2023. na križnom putu za nerođene, koji su treću godinu organizirali članova Molitvene inicijative 40 dana za život. Križni put predvodio je duhovnik inicijative, vlč. Krunoslav Karas, župnik Župe Uznesenja BDM u Brodskom Vinogorju u Slavonskom Brodu. Tekstove križnog puta koje je napisao o. Marko Glogović čitali su vlč. Krešimir Čutura, župnik brodske Župe Duha Svetoga, s. Jasna Lučić, uršulinka i desetogodišnja Klara Martinović.

Prva postaja bila je ispred kapele sv. Ane u brodskoj Tvrđavi gdje se molila prva i druga postaja. Potom su hodočasnici nastavili hod ulicama grada gdje su postaje bile znakovita mjesta: spomen obilježje poginulih branitelja, spomen obilježje poginuloj djeci u Domovinskom ratu u Hrvatskoj, franjevačka crkva Presvetog Trojstva, crkva Gospe Brze Pomoći i Crni križ. Zadnja postaja bila je kod štanda u blizini bolnice gdje molitelji inicijative svakodnevno bdiju i mole za spas nerođenih.

Bijeli križ, pred kojim svakodnevno ovih dana mole, nosio je dr. Martin Martinović, koordinator brodske inicijative. Želja je organizatora bila tim hodom i javno svjedočiti svoju zauzetost za život te potaknuti odgovorne da zaštite ljudski život od začeća do rođenja.


Duhovnik Karas na kraju je zahvalio vjernici na sudjelovanju u tom, kako je rekao, činu ljubavi i milosrđa, u kojem su molili za one najnemoćnije, kojih se mnogi odriču. Ustvrdivši da mnogo može molitva pravednika i osobno je posvjedočio moć molitve, jer je kao mladi svećenik doživio da je po molitvi i misi spaseš jedan nerođeni život te pozvao nazočne da ustraju u molitvi za nerođene da izmole od Gospodina milost da se mijenjaju ljudska srca.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI