Krijumčario Turke u duplom dnu automobila

Fotografija nije povezana s događajem/Ilustracija
(FOTO: Uprava carina)

23.3.2023. | 11:56 | PU brodsko-posavska
IZVOR: PU brodsko-posavska
Pregleda: 3212

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, jučer su na graničnim prijelazima Stara Gradiška i Svilaj, spriječili krijumčarenje sedamstranih državljana. Naime, dana 22. ožujka, u popodnevnim satima, na graničnom prijelazu Stara Gradiška, na ulazu u Republiku Hrvatsku, kontroliran je osobni automobil slovenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 23-godišnji državljanin Republike Hrvatske. Policijski i carinski službenici su pregledali automobil, te su u duplom dnu automobila u vrlo skučenom prostoru pronašli dva državljanina Turske.

Istoga dana, na graničnom prijelazu Svilaj, u večernjim satima, na ulazu u Republiku Hrvatsku, kontroliran je teretni automobil bosansko-hercegovačkih registracijskih oznakas priključnim vozilom, kojim je upravljao 32-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Policijski službenici su posumnjali da isti krijumčari osobe, te su daljnjim radom i detaljnijim pregledom sumnje i potvrđene. U teretu metalnih konstrukcija, koje je vozač prevozio u priključnom vozilu nalazilo se pet državljana Republike Turske.

Prema stranim državljanima koji su se skrivali u vozilimaprovestće se postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti iZakonu o strancima.


Kriminalističkim istraživanjem nad 23-godišnjakom i 32-godišnjakom je utvrđeno da su isti sukladno prethodnim dogovorima sa nepoznatim osobama, iz koristoljublja pomogli stranim državljanima u protuzakonitom ulasku u Republiku Hrvatsku, te su ih trebali dalje prevesti u druge zapadne zemlje Europske unije. Policijski službenici protiv obojice podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI