SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Krijumčario Turke u duplom dnu automobila

SB Online | Krijumčario Turke u duplom dnu automobila SB Online | Krijumčario Turke u duplom dnu automobila

PRIJE 1 GODINU
TEKST: PU brodsko-posavska/PU brodsko-posavska

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, jučer su na graničnim prijelazima Stara Gradiška i Svilaj, spriječili krijumčarenje sedamstranih državljana. Naime, dana 22. ožujka, u popodnevnim satima, na graničnom prijelazu Stara Gradiška, na ulazu u Republiku Hrvatsku, kontroliran je osobni automobil slovenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 23-godišnji državljanin Republike Hrvatske. Policijski i carinski službenici su pregledali automobil, te su u duplom dnu automobila u vrlo skučenom prostoru pronašli dva državljanina Turske.

Istoga dana, na graničnom prijelazu Svilaj, u večernjim satima, na ulazu u Republiku Hrvatsku, kontroliran je teretni automobil bosansko-hercegovačkih registracijskih oznakas priključnim vozilom, kojim je upravljao 32-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Policijski službenici su posumnjali da isti krijumčari osobe, te su daljnjim radom i detaljnijim pregledom sumnje i potvrđene. U teretu metalnih konstrukcija, koje je vozač prevozio u priključnom vozilu nalazilo se pet državljana Republike Turske.

Prema stranim državljanima koji su se skrivali u vozilimaprovestće se postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti iZakonu o strancima.

Kriminalističkim istraživanjem nad 23-godišnjakom i 32-godišnjakom je utvrđeno da su isti sukladno prethodnim dogovorima sa nepoznatim osobama, iz koristoljublja pomogli stranim državljanima u protuzakonitom ulasku u Republiku Hrvatsku, te su ih trebali dalje prevesti u druge zapadne zemlje Europske unije. Policijski službenici protiv obojice podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: