SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Konobar iz poznatog brodskog restorana uspio ukrasti 20 tisuća eura

SB Online | Konobar iz poznatog brodskog restorana uspio ukrasti 20 tisuća eura SB Online | Konobar iz poznatog brodskog restorana uspio ukrasti 20 tisuća eura

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: Danica
FOTO: Pixabay

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Konobar Mario pronašao je model po kojem je dvije godine potajno uzimao novac iz restorana u kojem je radio.

Kad su ga konačno otkrili, shvatili su da je 28-godišnji konobar u svoj džep pospremio oko 20.000 eura. Ovih je dana protiv njega podignuta optužnica.

Prema optužnici, sve se dogodilo 2021. i 2022. godine u restoranu Uno u Slavonskom Brodu. Mario je u tom razdoblju izdao ukupno 326 računa “kojima je neistinito prikazao da su naplaćeni kartičnim putem”.

“No, te je iznose po računima naplaćivao u gotovini koju nije predavao u blagajnu, već ju je neosnovano zadržavao za sebe, oštetivši trgovačko društvo za 19.497,51 eura ostvarivši protupravnu imovinsku korist u istom iznosu”, navode tužitelji.

Mario je policiji priznao što je učinio, ali tijekom istrage branio se šutnjom i nije želio iznositi obranu. Nestanak novca primijetili su iz knjigovodstva, i to tek u rujnu 2022. godine, kad su “uočili da nešto nije u redu sa kartičnim plaćanjem u restoranu Uno”.

Analize izdanih računa i snimke nadzornih kamera otkrile su sumnjivca. Bio je to konobar Mario koji je u prosjeku svaki mjesec “biznis modelom” koji je osmislio u džep pospremao oko 1000 eura.

Svaki mjesec, dakle, lažirao je oko 16 računa, od kojih je svaki bio vrijedan 60-ak eura. Proglase li ga krivim, morat će restoranu sve vratiti s kamatama. I plus platiti 1300 eura troškova kaznenog postupka.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: