SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Kako nas vrijeme očekuje sljedeća četiri tjedna. Vakula objavio detalje

SB Online | Kako nas vrijeme očekuje sljedeća četiri tjedna. Vakula objavio detalje SB Online | Kako nas vrijeme očekuje sljedeća četiri tjedna. Vakula objavio detalje

PRIJE 1 GODINU
TEKST: poslovni.hr/poslovni.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Kiša koja uz prekide pada zadnjih nekoliko dana i koja je prouzročila poplave u središnjoj Hrvatskoj uz Kupu, Savu, Unu te u Zadarskoj županiji neće stati ni idućih dana, najavljuju prognostičari, piše u četvrtakVečernji list.

Bit će je manje, uz više sunčanog vremena i s višim dnevnim temperaturama zraka, kažu, ali nestabilno vrijeme i dalje je pred nama.

Sam kraj u smislu stabilizacije, suho, stabilno i sunčano razdoblje kakvo mnogi priželjkuju, ne vidim. U mjesečnoj prognozi, za četiri tjedna unaprijed, ne vidim neko razdoblje od tjedan-dva, za koje bi se moglo jamčiti da će biti suho, da dolazi anticiklona i da nema oborina. Ono što je dobra vijest je da ovako rasprostranjene i obilne oborine neće više biti – kazao je meteorolog Zoran Vakula.

Nije optimističan ni kada je u pitanju stanje na poplavljenim područjima. Smatra da će situacija još neko vrijeme biti teška jer je obilna kiša padala i u Austriji, Sloveniji i u dijelu BiH.

– Bojim se da će još biti nevolja, pa čak i sada kad će kiše prestati u ovom opsegu. Situacija će se stabilizirati, ali će se jako sporo poboljšavati jer se silna voda nagomilala prošlih tjedana. Vodeni valovi stižu s više strana. S jedne strane dolazi iz Gorskog kotara i Like, tako da je karlovačko područje sada jako opterećeno, dodatno i sisačko područje koje se proteže prema Jasenovcu i istoku gdje dodatno dolazi voda iz BiH i sa sjeverozapada iz Slovenije i brane će itekako biti pod izazovom – dodao je Z. Vakula, piše novinarka Večernjeg lista Snježana Bičak.

Izvor:www.poslovni.hr


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: