SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Kako do stadiona na utakmicu Gornja Vrba - Hajduk: Policija objavila detalje

PRIJE 10 MJESECI
TEKST: D. Krstanović
FOTO: Plakat

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Kako do stadiona na utakmicu Gornja Vrba - Hajduk: Policija objavila detalje SB Online | Kako do stadiona na utakmicu Gornja Vrba - Hajduk: Policija objavila detalje

PRIJE 10 MJESECI
TEKST: D. Krstanović
FOTO: Plakat

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Penosimo priopćenje Policijske uprave brodsko-posavske


Kako je jučer najavljeno, danas 13. rujna 2023. godine s početkom u 16 sati, na nogometnom stadionu „Stanko Vlainić Dida“ u Slavonskom Brodu, Aleja Miroslava Krleže, odigrava se nogometna utakmica između NK “Omladinac” iz Gornje Vrbe i HNK “Hajduk” iz Splita.

Ulazak na stadion

Organizator će otvoriti ulaz na stadion od 14 sati, a kontrola ulaznica i pregled posjetitelja obavljat će se na ulazima za pojedine tribine sukladno oznakama na ulaznicama za tribinu. Napominjemo da će ulaz za gostujuće navijače biti istočna tribina.

Obzirom da se očekuje dolazak većeg broja posjetitelja (oko 4000), pozivaju se gledatelji da na stadion dođu ranije kako bi pravovremeno mogli zauzeti svoje mjesto na tribinama.

Napominjemo da je na stadion zabranjen unos bilo kakvih predmeta pogodnih za ozljeđivanje drugih osoba, nanošenje štete ili samoozljeđivanje, kao i svih vrsta pirotehničkih sredstava. Također zabranjen je unos transparenata s neprikladnim ili vrijeđajućim sadržajem.

Regulacija prometa

S obzirom da se očekuje dolazak većeg broja gledatelja od strane policijskih službenika bit će uspostavljena regulacija prometa na svim važnijim raskrižjima, te posebno na raskrižjima u neposrednoj blizini stadiona (Ulica Aleja Miroslava Krleže, Osječka ulica, Ulica Josipa Bašića, Ulica Josipa Runjanina, Branimirova ulica i dr.), koja će trajati kontinuirano u vrijeme dolaska i odlaska navijača s utakmice.

Kako je stadion smješten unutar gusto naseljenog naselja, te zbog nedostatnog broja parkirališta oko stadiona, Policijska uprava brodsko-posavska apelira na sve one koji će se uputiti na stadion kao gledatelji da se pridržavaju uputa policijskih službenika prilikom dolaska prema i odlaska sa stadiona, te da parkiraju svoja vozila u široj zoni i da se prema stadionu upute pješice.

Za organizirani dolazak navijača gostujućeg kluba (pod pratnjom policije) biti će rezerviran smještaj vozila u neposrednoj blizini stadiona na lokacijama koje je odredio organizator, a za sve ostale gledatelje preporučamo parkiranje vozila na pogodnim parkiralištima u široj gradskoj zoni.

 

Zakon o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima

 

Obavještavamo građane kako je sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, zabranjeno:

unošenje  ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i  droga, te ulazak  i boravak u prostor športskog  objekta u alkoholiziranom stanju, unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja, te paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava, kao i paljenje drugih navijačkih rekvizita, maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način u cilju prikrivanja identiteta, unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari  s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti, pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti pokušaj nedopuštenog ulaska, odnosno nedopušteni ulazak u natjecateljski prostor ili u gledateljski prostor, prostor koji je namijenjen sudcima ili drugim osobama koje sudjeluju u športskom natjecanju, bacanje predmeta u natjecateljski prostor, boravak i zadržavanje na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdana od strane organizatora.  

Sva uočena naprijed navedena protupravna ponašanja bit će sankcionirana sukladno Zakonom o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.


Također, policija će sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima - prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice – audio i video snimati te fotografirati javno okupljanje i javna mjesta na stadionu te prilazne pravce.


Pozivamo posjetitelje i gledatelje na poštivanje uputa i pravila organizatora te upozorenja i naredbe policijskih službenika u prometu i na stadionu.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.