SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Izvršen nadzor svih poslova vezanih za rad prometnih i komunalnih redara

SB Online | Izvršen nadzor svih poslova vezanih za rad prometnih i komunalnih redara SB Online | Izvršen nadzor svih poslova vezanih za rad prometnih i komunalnih redara

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: Grad Slavonski Brod
FOTO: Grad Slavonski Brod

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Dana 10. siječnja 2024. godine izvršen je upravni i inspekcijski nadzor Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske nad prometnim i komunalnim redarima koji obavljaju poslove upravljanja prometom te poslove nadzora i premještanja nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila sukladno članku 5. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Prilikom nadzora izvršena je kontrola svih poslova vezanih za rad prometnih i komunalnih redara iz danih ovlasti, te od strane ministarstva nisu utvrđene nepravilnosti u radu.

Najčešća pritužba građana je parkiranje na zelenim površinama. Nakon takvog prekršaja komunalni redari postupaju sukladno Odluci o komunalnom redu, a po parkiranju u pješačkim zonama postupaju prometni redari sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Ovim putem molimo građane da poštuju odredbe članaka 82., 83. i 84. o zabrani nepropisnog zaustavljanja i parkiranja vozila kako ne bi došli do ugrožavanja vlastite sigurnosti i sigurnosti prometa, a samim time izbjegli plaćanje novčanih kazni i podizanja vozila.

OVDJE možete proučiti navedene članke Zakona o sigurnosti prometa.

Izvor:www.slavonski-brod.hrOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: