SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Izložba “Euharistijska čuda diljem svijeta” otvorena u Slavonskom Brodu

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: Đakovačko-osječka nadbiskupija

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Izložba “Euharistijska čuda diljem svijeta” otvorena u Slavonskom Brodu SB Online | Izložba “Euharistijska čuda diljem svijeta” otvorena u Slavonskom Brodu

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: Đakovačko-osječka nadbiskupija

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Međunarodna izložba „Euharistijska čuda diljem svijeta”, koju je osmislio i izradio bl. Carlo  Acutis otvorena je u četvrtak, 15. veljače 2024. u Župi Bezgrješnog Srca Marijina u Slavonskom Brodu.

Otvorenju izložbe prethodilo je klanjanje i misno slavlje koje je predvodio župnik i dekan Tomislav Ćorluka, a na kojima se posebno molilo na tu nakanu. Župnik Ćorluka na otvorenju je vjernike upoznao sa životom i djelom bl. Acutisa naglasivši kako je živio poput ostalih mladića svoga uzrasta, ali je bio poseban jer je uz sve to bio veliki molitelj i svakodnevno sudjelovao na euharistiji.

„Znakovito je da je Carlo prvi blaženik ‘milenijalac’, prvi koji je imao Facebook profil i prvi koji je, prema riječima njegove majke uživao igrajući Pokemone i druge video igrice. On nam doista može biti primjer kako svetost izgleda u 21. stoljeću“, rekao je uz ostalo župnik Ćorluka i dodao kako je po zagovoru tog mladoga blaženika jedan brazilski dječak, ozdravio od teške bolesti, unatoč medicinskim prognozama.

Naglasivši da je ta izložba remek djelo bl. Acutisa, pojasnio je kako je ona jedinstvena, jer je blaženik u svojoj 11 godini života započeo istraživati euharistijska čuda koja su se dogodila u svijetu i tako sabrao njih 136. te mu je prva izložba bila 2005. u Rimu. Na prigodnim panoima izložbe koja je nakon što je bila u Osijeku i Đakovu postavljena i u Slavonskom Brodu bilo je predstavljeno njih tek tridesetak te su vjernici u župnoj dvorani mogli vidjeti kako ono prvo čudo koje se dogodilo u talijanskom gradu Lancianu pa do čuda koje se dogodilo u našem Ludbregu. Posjetitelji su mogli i pregledati knjigu u kojoj su predstavljena sva ta čudesa u umanjenom obliku te napisati svoje dojmove.

Više o tome kako se dogodilo to najstarije euharistijsko čudo  govorio je vjernik iz Kopanice Ivan Munjiza koje je jedan od onih koji su zaslužni da je izložba došla i u Slavoniju. Na kraju je prikazan i šestominutni dokumentarni film o bl. Carlu koji je izradio vjeroučitelj Mihael Kelbas. Vjernici su imali priliku počastiti i relikvijar u koji je također izložen na javno štovanje.

Izložba  će za sve posjetitelje biti otvorena kroz tjedan dana, odnosno do srijede, 21. veljače od 9 do 21 sat. Iz Slavonskog Broda izložba putuje u Vinkovce.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.