IZBJEGNUTA TRAGEDIJA U SLAVONIJI: Vlak prešao preko žene, živa je.

FOTO: 034portal

20.9.2021. | 10:00 | Glas-slavonije.hr
IZVOR: Glas-slavonije.hr
Pregleda: 3056

Samo je pukom srećom izbjegnuta tragedija na željezničkoj pruzi između dvaju osječkih naselja - Drvljanika i Sjenjaka. Žena je, unatoč strogoj zabrani, prelazila preko pruge i preživjela nailazak vlaka koji je doslovce cijeli prešao iznad nje! Naime, u trenutku kada je ugledala vlak koji je nailazio, žena je pala između tračnica što joj je u toj dramatičnoj situaciji i spasilo život.

Unatoč strogoj zabrani  građani godinama koriste ovaj dio pruge kao prečicu između dva osječka naselja. Kako kaže strojovođa za Glas-slavonije.hr, na tom dijelu pruge vlakove voze brzinom od tek tridesetak kilometara na sat znajući da građani redovito u hordama nepropisno prelaze kolosijeke jer im se ne da ići obilaznim, sigurnijim putem podvožnjakom.

Policajci koji su radili očevid i svjedoci nemilog događaja rekli su za Glas-slavonije.hr kako se na sreću nije dogodila tragedija, žena je izgrebana, prestrašena, ali živa iako je grdosija od vlaka cijela prešla iznad nje. Sreća je što se, nakon pada, nije pomicala, već je mirno ležala između tračnica dok iznad nje nije prošla cijela kompozicija putničkog vlaka. U ovakvim situacijama,  strojovođama je nemoguće zaustaviti vlak na mjestu jer ga nosi inercija tereta. 


Sav u stresu, jer je, kaže, "umalo imao tuđi život na savjesti", strojovođa je ispričao kako je upravljajući motornim vlakom iz smjera Belog Manstira prema osječkom kolodvoru ugledao ženu koja kani prijeći prugu na nedozvoljenom i izrazito kritičnom mjestu jer taj se dio pruge nalazi iza krivine i teško je uočiti što se događa ispred. Kad ju je uočio počeo je trubiti i kočiti, ali žena je požurila nadajući se, vjerojatno, da će stići prijeći prugu prije dolaska vlaka. No, pri tomu se, u panici, saplela i pala.

"Protrnuo sam, uplašio sam se za njezin život, ali u tako kratkom vremenu, odnosano na maloj udaljenosti teško je zaustaviti vlak na mjestu, iako se na toj dionici vozi, kako mi to kažemo, kolodvorskom brzinom, odnosno sporo. Čim sam uspio zaustaviti vlak, potrčao sam van iz kabine vidjeti što se dogodilo. Bilo mi je loše i strahovao sam od najgorega, priča vozač i dodaje kako je odahnuo vidjevši da je gospođa živa. Povjerio nam je kako mnogi željezničari nose sjećanja na tragične nesreće koje su doživjeli za radnog vijeka. Uvuče ti se to u mozak i nikada se ne zaboravlja, i zato svi nastojimo biti maksimalno oprezni, posebice na ovakvim nepreglednim dijelovima pruge koje građani prelaze ne razmišljajući kolikom se riziku izlažu.", rekao je strojovođa.

Gotovo je nevjerojatno da se, unatoč ovakvim događajima i upozorenjima, ljudi usuđuju i dalje nedozvoljeno prelaziti prugu, posebice jer na tom dijelu ima više kolosijeka što je dodatna opasnost.

Još je teže za povjerovati da su pojedini građani u vrijeme očevida, unatoč nazočnosti policajaca, prelazili prugu na tom mjestu! Kao da se ništa nije dogodilo jedna se žena pokušala provući između vlaka, policije, očevidne ekipe… Šokirani su policajci građane prvo upozoravali, ali su potom morali intervenirati i pisati kazne jer su pojedinci nastavili prelaziti prugu ne obazirući se na njih, piše Glas-slavonije.hr.

(IZVOR: www.glas-slavonije.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI