SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Iz Kutjeva predstavili novu premium graševinu i četiri godine odležani pjenušac: ʼMislimo da će osvojiti tržišteʼ

PRIJE 8 MJESECI
TEKST: jutarnji.hr
FOTO: jutarnji.hr

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Iz Kutjeva predstavili novu premium graševinu i četiri godine odležani pjenušac: ʼMislimo da će osvojiti tržišteʼ SB Online | Iz Kutjeva predstavili novu premium graševinu i četiri godine odležani pjenušac: ʼMislimo da će osvojiti tržišteʼ

PRIJE 8 MJESECI
TEKST: jutarnji.hr
FOTO: jutarnji.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Odležanim pjenušcem De Gotho iz vinarije Kutjevo pokazali su da imaju ozbiljan pristup proizvodnji pjenušaca

Vinarija Kutjevo jučer je u bistrou Jadranka u Vukovarskoj ulici održala predstavljanje svojih novih premium vina. Riječ je o odležanom pjenušcu De Gotho i graševini Vinkomir, a glavni enolog ove slavonske vinarije, Ivan Marinclin prisutnima je ispričao ponešto o svakom vinu. Najprije je poslužen ugodno rashlađeni pjenušac De Gotho iz istoimene premium linije, a zanimljivo je i što je to prvi pjenušac vinarije Kutjevo koji je odležan nekoliko godina na kvascima.

"Riječ je o pjenušcu od Chardonnaya iz berbe od 2017. godine. I tim projektom smo željeli postići istinsku šampanjizaciju, odnosno jedan ozbiljan pristup proizvodnji pjenušaca jer je vino četiri godine odležavalo na kvascima. Do sada su reakcije bile vrlo pozitivne i mislim da će ovaj pjenušac osvojiti tržište", rekao je Marinclin i dodao da sljedeće godine imaju kreću s prodajom i odležanog roze pjenušca proizvedenog od crnog pinota.


Iste večeri poslužena je i Graševina Vinkomir za koju nam je Marinclin kazao da je također jedna premium priča, možda malo više gastronomski nastrojena jer se bolje uklapa u veći spektar jela.


"Graševina je svestrana sorta i teško se za nju može nešto konkretno vezati, ali sigurno odlično paše uz bijelo meso, slatkovodnu ribu poput pastrve i šarana. Odlično ide i uz teletinu, piletinu, ali i s morskom bijelom ribama i rižotima", govori i dodaje da je Vinkomir graševina je proizvedena iz regularne berbe 2022. godine i spada u jedno pitko, aromatično i svježe vino.

Također je naglasio da je vinarija Kutjevo s Vinkomir graševinom po prvi puta istaknula svoje položaje na etiketi butelje.


"Položaj Vinkomir je naš najistočniji premium položaj od svega 30-ak hektara na kojem dominira graševina. I nadam se da je ovo samo početak prezentacije naših položaja i da će tu praksu slijediti i graševina Hrnjevac i graševina Vetovo jer su i ti položaji zaslužili nositi svoje ime na etiketi", rekao je za kraj glavni enolog vinarije Kutjevo.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.