SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

ISTRAŽUJEMO: Ovo je načelnik koji je skrivio nesreću i pobjegao. Ima najveću plaću

PRIJE 1 GODINU
TEKST: SBOnline

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | ISTRAŽUJEMO: Ovo je načelnik koji je skrivio nesreću i pobjegao. Ima najveću plaću SB Online | ISTRAŽUJEMO: Ovo je načelnik koji je skrivio nesreću i pobjegao. Ima najveću plaću

PRIJE 1 GODINU
TEKST: SBOnline

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Ukupno dva grada i 26 općina sastav je Brodsko-posavske županije koja se nalazi na istoku zemlje, a u srednjem dijelu toka rijeke Save, gdje ona zmijoliko klizi ravnicom, na jednom od meandara, uz lijevu obalu, nasuprot ušća Vrbasa, smjestio se Davor.

Općina je to koja se sastoji od mjesta Davor i Orubica, a prema zadnjem popisu stanovništva broj 2.529 stanovnika.

Pogledamo li imovinske kartice, upravo načelnik općine Davor, HDZ-ovac, Đuro Anđelković ima najveću načelničku plaću u Brodsko-posavskoj županiji. Odnosno mjesečna plaća načelnika Anđelkovića iznosi 1.828,52 eura.

Tko je Đuro Anđelković?

Načelnik ove male općine poznat je po određenim aferama, ali kako je član vladajuće stranke u državi, i dalje je na funkciji. Tako podsjetimo, u rujnu prošle godine Anđelković počinio prometnu nesreću u Ljupini na novogradiškom području.

Tada je retrovizorom zakačio biciklisticu te je pobjegao s mjesta događaja a da nije razmijenio podatke s oštećenom, niti je nazvao policiju.

Kako se navodi u presudi HDZ-ov načelnik kriv je što je 21. rujna na kolniku županijske ceste 4157 uzrokovao prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Kako se nadalje navodi, Anđelković je upravljao osobnim automobilom, a ispred njega u istom smjeru kretao se bicikl kojim je upravljala Kata Klarić, koristeći reflektirajući prsluk za vrijeme vožnje.

Načelnik Anđelković, kako se navodi u presudi započeo je radnju pretjecanja bicikla, a da za vrijeme pretjecanja vozilo kojim je upravljao nije držao na potrebnoj udaljenosti od bicikla kojeg je pretjecao, usred čega je desnim osvrtnim zrcalom osobnog automobila udario u lijevu ruku Kate Klarić.

"Nakon što je uzrokovao prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozlijede, Đuro Anđelković napustio je mjesto događaja prometne nesreće, a da o prometnoj nesreći nije izvijestio najbližu policijsku upravu ili policijsku postaju, vratio se na mjesto događaja i sačekao dolazak ovlaštene osobe koja obavlja očevid, a pronađena je operativnim radom policijskih službenika", navodi se u presudi.

Anđelkoviću je izrečena kazna zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od četiri mjeseca te novčana kazna u iznosu od 9900 kuna plus troškovi prekršajnog postupa od 320 kuna.

Bilo kako bilo, valja istaknuti kako je Anđelković i nakon prometne nesreće ostao član Hrvatske demokratske zajednice.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.