SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Imućni vlasnik 18 nekretnina krao po Slavoniji

SB Online | Imućni vlasnik 18 nekretnina krao po Slavoniji SB Online | Imućni vlasnik 18 nekretnina krao po Slavoniji

PRIJE 4 GODINE
TEKST: jutarnji list/jutarnji list

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

OSIJEK - Šibenčanin S.G. (46) s neprijavljenom adresom u Zagrebu nepravomoćno je osuđen na godinu dana zatvora zbog 14 provala u Đakovu, Budrovcima i Piškorevcima. U objekte je ulazio tako što bi većinom provaljivao vrata i potom krao razne predmete i novac. Gdje god bi to mogao, provaljivao je i u aparate za klađenje. Vrijeme uhićenja i provedeno u istražnom zatvoru od 16. do 28. srpnja 2020. uračunava se u izrečenu kaznu zatvora.

Općinski sud u Osijeku pri određivanju kazne kao olakotne okolnosti ocijenio je da je Šibenčanin iskreno priznao zločin, izrazio kajanje i spremnost da namiri štetu oštećenima, te da je otac troje maloljetne djece o kojima se skrbi. Da se ne radi o "klasičnom" provalniku kazuju činjenice da je stalno zaposlen, ima plaću od 9000 kuna, a vlasnik je dva automobila te 18 nekretnina i poljoprivrednog zemljišta. Kazneno je osuđivan višestruko zbog krađa te zbog više prekršaja najviše što se tiče prometa. Brani se sa slobode. Osuđen je u odsutnosti.

Sve provale dogodile su se od 19. rujna do 1. studenoga 2018. godine. Šibenčanin je između 19. i 20. rujna u Ulici Ante Starčevića u Đakovu, nakon što je preskočio dvorišnu ogradu i provalio vrata ugostiteljskog objekta "Tik-Tak", ušao u unutrašnjost, uzeo iz prostora šanka i zadržao za sebe 200 kuna. Potom je provalio u kasu aparata za klađenje i uzeo i zadržao za sebe 460 kuna. Iste noći između 23.30 i 7.30 u Pašinu prolazu u Đakovu, nakon što je preskočio zid visine dva metra, ušao je u dvorište i kroz otključana sporedna vrata ušao u ugostiteljski objekt "Quart". Iz prostora šanka uzeo je 1100 kuna te zatim provalio u kasu aparata za klađenje i uzeo još 901 kunu. U noći između 24. i 25. rujna između 22 i 6 sati u Ulici Stanka Lehote u Budrovcima provalio je vrata ugostiteljskog objekta "Ludus" gdje je iz šanka ukrao 50 kuna. Nakon provale u kasu aparata za klađenje ukrao je još 205 kuna.

Tri dana kasnije između 3 sata i 6.55 u Zagrebačkoj ulici u Piškorevcima provalio je u ugostiteljski objekt "Onyx". Iz šanka je ukrao 800 kuna, a iz aparata za klađenje 3940 kuna. Nakon provale u aparat za klađenje provalio je i vrata Smart box aparata za cigarete i ukrao 1936 kuna i 38 kutija različitih vrsta cigareta u vrijednosti 1008 kuna. U Ulici Ljudevita Gaja u Đakovu u noći između 4. i 5. listopada između 22 sata i 6 sati provalio je u ugostiteljski objekt "Gem"gdje je iz šanka uzeo 15.100 kuna, a iz aparata za klađenje 908 kuna. Iste noći u đakovačkoj Ulici Franje Račkog provalio je prozor ugostiteljskog objekta "Apollo". Iz šanka je ondje ukrao 400 kuna, a iz aparata za klađenje 3680 kuna. U noći između 18. i 19. listopada u Ulici Joze Ivakića u Đakovu provalio je u trgovinu "Top-Shop" gdje je iz blagajne ukrao 1000 kuna. Ondje je ukrao i ruksak Dormeo vrijedan 73,94 kune. Iste noći u đakovačkoj Ulici Ante Starčevića provalio je u poljoprivrednu ljekarnu "Prvča" i iz blagajne ukrao 390 kuna te iz skladišnog prostora sredstva za zaštitu bilja, i to Sphere 535-SC, Adengo SC 465 i Husar ukupne vrijednosti 4688,28 kuna.

Iz ugostiteljskog objekta "Maki" u Ulici Nikole Tesle u Đakovu u noći između 22. i 23. listopada ukrao je iz šanka 200 kuna, iz skladišta novi kuhinjski nož vrijedan 300 kuna, a iz aparata za klađenje 1046 kuna. U trgovinu NTL u Ulici Josipa Runjanjina u Đakovu 28. listopada pokušao je provaliti gurajući prikladan predmet između krila i dovratka vrata, no nije uspio provaliti. U ugostiteljski objekt "Gem" u Đakovu provalio je i 29. listopada te iz šanka ukrao 90 kuna, a iz aparata za klađenje još 397 kuna. Iz đakovačkog ugostiteljskog objekta "Dubrovnik" 29. listopada ukrao je iz aparata za klađenje 2158 kuna. U noći između 31. listopada i 1. studenoga u Ulici Nikole Tesle u Đakovu provalio je u ugostiteljski objekt "Fortuna plus" gdje je iz šanka ukrao 300 kuna. Zatim je otišao do pregradnog zida, otvorio klizna vrata i ušao u ugostiteljski objekt "Fortuna" gdje je iz šanka ukrao 200 kuna. Iste noći provalio je i u prodajni prostor trgovačkog društva "Limarija Sebastijan" u Ulici Vladimira Nazora u Đakovu gdje je ukrao 1190 kuna. Ukupna vrijednost ukradenih stvari iznosi 29.131,22 kune.
Sandra Lacić.

Uglavnom je provaljivao u kafiće koji imaju aparate za klađenje. Iz njih je krao novac.

Izvor:www.glas-slavonije.hr


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: