SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Hrvatski telekom diže cijene, račune s novim cijenama dobit ćete u kolovozu

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Index.hr

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Hrvatski telekom diže cijene, račune s novim cijenama dobit ćete u kolovozu SB Online | Hrvatski telekom diže cijene, račune s novim cijenama dobit ćete u kolovozu

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Index.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Hrvatski Telekom diže cijene usluga.

Jutros je dio korisnika dobio poruke u kojima stoji da se od 1. srpnja povećavaju naknade fiksnih i mobilnih tarifa, paketa, usluga i opcija za 6.5 posto.

"Razlog povećanja cijena je usklađivanje s godišnjom prosječnom stopom inflacije za 2023. godinu. Ako imate ugovorene popuste na mjesečne naknade, u tom djelu neće biti promjena već popuste nastavljate koristiti prema inicijalno dogovorenim uvjetima", stoji u obavijesti korisnicima.

I A1 dignuo cijene
Podsjetimo, ranije je i A1 objavio da diže cijene usluga od 1. lipnja i to za 6.9 posto.

U obavijesti korisnicima iz A1 Hrvatska navode da je prosječna godišnja stopa inflacije za 2023. u Hrvatskoj bila 8 posto te da primjena indeksne klauzule ne omogućuje raskid ugovora bez naknade. Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti.

"Uzimajući u obzir značajan rast troškova poslovanja poput izgradnje i održavanja fiksne i mobilne mreže, troškova nabave opreme i uređaja te porasta cijene energenata, a s ciljem održavanja kvalitete usluga, A1 Hrvatska je donijela poslovnu odluku o primjeni indeksne klauzule. Iako je prosječna godišnja stopa inflacije prema DZS u 2023. iznosila 8 posto, A1 će od 1. lipnja uvećati iznos mjesečnih naknada za 6.9 posto", kažu iz tog telekoma.

Telekomi su prošle godine uveli indeksnu klauzulu, koja u primjeni na cijene u tekućoj godini ne smije biti u postotku veća od godišnje prosječne stope inflacije u zemlji u prošloj godini. Korisnici zbog tog poskupljenja nemaju mogućnost raskidati ugovore bez naknade. To su mogli samo u prvim mjesecima 2023., kada je prvi put u Hrvatskoj uvedena mogućnost da telekomi prateći stopu inflacije jednom godišnje mogu primijeniti indeksnu klauzulu na cijene u skladu s tom stopom, a slično je i u slučaju deflacije.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.