Hrvat prošetao trgovinom u Berlinu i snimio cijene pojedinih proizvoda: ’I onda me pitaju zašto živim tamo’

FOTO: Screenshot

23.5.2023. | 13:17 | Net.hr
IZVOR: Net.hr
Pregleda: 11720

Istina, tiktoker Andro je neke od tih proizvoda zatekao na popustima, ali postoje akcije i kod nas.

Kada su nam političari svojedobno obećavali da ćemo jednoga dana živjeti kao u Njemačkoj (ili čak Švicarskoj), priželjkivali smo malo drugačiji scenarij, no dobro. Nećemo sada biti sitničavi. Uostalom, nisu nas slagali, samo je šteta što smo tu Njemačku dosegnuli prema cijenama u trgovinama, ali i ne prema primanjima.

Svoj doprinos temi u nedjelju je dao i tiktoker Andro, koji je u nekom od trgovačkih centara u Berlinu pronašao pojedine popularne proizvode po cijenama kakve naši trgovački lanci uglavnom ne više nude.


"Eh, da su samo u pitanju Milka i Nutella. Kada se navikneš na plaću od 2500 eura, nema nazad. Kada dođem u Hrvatsku i vidim cijene hrane i robe, zgražam se budući da mi na pamet padne kakve su plaće", prokomentirao je snimku jedan od korisnika Reddita, dok se drugi na to nadovezao riječima:

"Imamo visoke cijene, ali zato su nam plaće niske".

Naravno, nije sve u Njemačkoj jeftinije nego kod nas, cijene nekoliko proizvoda nisu dovoljne da bismo sagledali kompletnu sliku, ali da potrošačka košarica u Hrvatskoj izaziva sve veću patnju, i to je neosporno.

(Izvor: net.hr)


VIŠE NA TEMU:
HRVAT
TRGOVINA
CIJENE
BERLIN

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI