SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

HDZ SE HVALI: Objavili su koliko su novaca dali za Slavoniju

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: Brodsko-posavska županija

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | HDZ SE HVALI: Objavili su koliko su novaca dali za Slavoniju SB Online | HDZ SE HVALI: Objavili su koliko su novaca dali za Slavoniju

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: Brodsko-posavska županija

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

U Jakšiću u Požeško-slavonskoj županiji se održava 17. po redu sjednica za Slavoniju Baranju i Srijem kojom predsjedava premijer Andrej Plenković. Na sjednici sudjeluju svi hrvatski župani, a kao predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Brodsko-posavske županije na njoj nazoči Danijel Marušić. Osim župana Marušića Sjednici nazoče i brodskoposavski saborski zastupnici Pero Ćosić i Livija Maduna.
 
Uvodno sve okupljene pozdravili su predsjednik Vlade Andrej Plenković, županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić te načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević. 
 
Na dnevnom redu današnje sjednice jedna od točaka bila je i razvojna tranzicija Slavonije, Baranje i Srijema o čemu je govorio ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Sime Erlić. Također, razgovaralo se i o ulaganjima u poljoprivredu na području Slavonije, Baranje i Srijema pri čemu je posebno istaknuto kako je Vlada RH kroz Ministarstvo poljoprivrede prošle godine za sanaciju šteta uzrokovanih različitim elementarnim nepogodama, osiguralo oko 25 milijuna eura. Kroz razne fondove u razvoj poljoprivrede, kako se danas čulo, od 2016. do 2024. uloženo je 2, 61 milijardu eura. Upravo kroz EU fondove razminirano je 567 ha poljoprivrednog zemljišta, ugovoreno 92 kilometra rekonstrukcije nerazvrstanih cesta te odobreno preko 800 projekata za LAG-ove. Odobreno je čak 1 345 kredita, zajmova i jamstava čime je realizirano ukupno 79,3 milijuna eura investicija. Od Ugovorenih projekata u fazi realizacije je 292 projekta za pokretanje novih i 80 za razvoj postojećih nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnom prostoru kao i 142 projekta ulaganja u obnovljive izvore energije.
Danas se u Jakšiću govorilo i o ulaganju Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine u regionalni razvoj Slavonije, Baranje i Srijema kroz implementaciju prostornih planova nove generacije - financiranje iz NPOO, državne imovine u funkciji regionalnog razvoja te projektima energetske obnove koja se sufinancira u okviru OPKK i NPOO. 
Naglašena je i važnost provođenja socijalne politike kroz ulaganja na ovom području u kontekstu još bržeg razvoja ruralnih sredina, razvoj poljoprivrede i povećanje njene konkurentnosti.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.