SB Online

HDZ-ov ministar stigao u Sl. Brod, potpisani novi ugovori

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: Brodsko-posavska županija

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | HDZ-ov ministar stigao u Sl. Brod, potpisani novi ugovori SB Online | HDZ-ov ministar stigao u Sl. Brod, potpisani novi ugovori

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: Brodsko-posavska županija

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić u pratnji ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Dragana Jelića i ravnateljice Uprave u MRFEU Katice Mišković boravio je danas u radnom posjetu Brodsko-posavskoj županiji gdje se susreo s županom Danijelom Marušićem, predsjednikom Županijske skupštine Perom Ćosićem, zamjenikom župana Markom Šimićem, a kasnije i s ravnateljem Centra za razvoj Brodsko-posavske županije Damirom Mirkovićem.
 
 U sklopu kratkog sastanka u zgradi Županijske uprave ministar i župan razgovarali su o dosada realiziranim, ali i budućim projektima financiranih primarno iz fondova Europske unije na koje se Županija uvelike oslanja pri strateškim i razvojnim aktivnostima.
Glavni razlog dolaska ministra Erlića bilo je potpisivanje 35 tisuća eura vrijednog Ugovora za projekt nabavke i montaže podizne platforme kao i uređenja ulaznog prostora i čekaonice zgrade psihijatrije i neurologije u Općoj bolnici Dr. Josip Benčević u Slavonskom Brodu. Ugovor s ministrom Erlićem potpisao je ravnatelj slavonskobrodske Bolnice doc. dr. sc.prim. Josip Samardžić.
 
 Potpisivanje ugovora preduvjet je za početak radova izgradnje novog hidrauličnog dizala kojim će se pacijentima s težim dijagnozama i određenim stupnjem invaliditeta olakšati pristup kako samoj zgradi tako i njenim odjelima imajući u vidu kako se u predmetnoj zgradi nalazi i Jedinica moždanog udara s teško pokretnim, odnosno, nepokretnim pacijentima i o objektu gdje postoji značajna fluktuacija pacijenata. Zgrada neurologije i psihijatrije datira iz 1886. godine i iako je na njoj proveden proces sanacije u vidu energetske obnove, potrebna su dodatna unapređenja posebice čekaonica gdje se planira je zamjena ulaznih vrata i dotrajalih podova te ličilački radovi.
 
 Nakon svečanosti potpisivanja Ugovora, delegacija Ministarstva i Županije obišla i Regionalni centar za biotehnološka istraživanja i razvoj gdje ih je djelatnostima i aktivnostima upoznala direktorica Anamarija Mađarević kazavši kako je Centar vodeća tvrtka za proizvodnju visokokvalitetnih presadnica, a pod jednim krovom okuplja regionalne i nacionalne stručnjake za istraživanje i razvoj te pruža poslovnu potporu u poljoprivredi, kako bi povećali konkurentnost i produktivnost gospodarstva u županiji.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.