SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

HDS sve bliže Europskij pučkoj stranci

SB Online | HDS sve bliže Europskij pučkoj stranci SB Online | HDS sve bliže Europskij pučkoj stranci

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Igor Safundžić

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

U petak, 3. ožujka, u Novoj Gradiški, u prostorijama HDS-a održan je prošireni sastanak Predsjedništva Podružnice Hrvatske demokršćanske stranke Brodsko-posavske županije.
Vlado Hruban, član Predsjedništva HDS-a i predsjednik Podružnice ove stranke u Brodsko-posavskoj županiji pozdravio je nazočne i upoznao s odlukama i zaključcima sa sjednice Predsjedništva Hrvatske demokršćanske stranke održane u Zagrebu 17. veljače.

Ondje je najprije održana sjednica Nadzornog odbora na kojoj su prihvaćena izvješća o prihodima i rashodima te financijska izvješća za 2022. godinu. Pohvaljen je kontinuitet dobrog i stručnog rada tajništva pa su i financijski dokumenti stranke niz godina ocjenjivani najvišom ocjenom.

Spomenutog datuma u Zagrebu je održana sjednica Predsjedništva Hrvatske demokršćanske stranke na kojoj je i Predsjedništvo usvojilo spomenuta izvješća. Ondje se Predsjedništvu obratio zamjenik predsjednika stranke, Branko Hrg i osvrnuo na započeti proces pristupanja HDS-a Europskoj pučkoj stranci. Naglasio je zadovoljstvo napretkom koji je u tom procesu do sada ostvaren.

Budući da je Vlada RH Hrvatskom saboru uputila Konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o trgovini, prema kojemu bi trgovine nedjeljom u pravilu bile zatvorene, a trgovci mogli odabrati 16 nedjelja u godini tijekom kojih bi radili, ovdje navodimo kako su saborski zastupnici iz redova Hrvatske demokršćanske stranke još 2018.g. inicirali neradne nedjelje, što će svakako doprinijeti obiteljskom životu i zajedništvu obitelji kada nedjelja bude neradni dan.

Na proširenom sastanku Predsjedništva HDS-a Brodsko-posavske županije u Novoj Gradiški ponovo je naglašeno zauzimanje za vrijednosti obitelji, a svaki član stranke, kao demokršćanin, pozvan je živjeti vjeru u svakodnevnom životu i radu, pa i sada, u korizmi. Razgovaralo se i o tradicionalnim programima stranke uz nedjelju Cvjetnicu, ali i o drugim stranačkim aktivnostima. Iako je prilično mladih u ograncima, rečeno je kako rad stranke treba još više omasoviti i proširiti, zastupajući posebno, kao i do sada, vrijednosti čovjeka i obitelji.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: