SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Gubi li Duspara većinu u vijeću: Vijećnici sve svjesniji ʼmarifetlukaʼ

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: SBOnline

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Gubi li Duspara većinu u vijeću: Vijećnici sve svjesniji ʼmarifetlukaʼ SB Online | Gubi li Duspara većinu u vijeću: Vijećnici sve svjesniji ʼmarifetlukaʼ

Potpuno sam dosljedan svojim obećanjima iz predizborne kampanje jer se čvrsto protivim dodatnim poreznim nametima, rekao nam je vijećnik Matej Pudić

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: SBOnline

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Danas je održana još jedna sjednica Gradskog vijeća u Slavonskom Brodu, i ako je proračun za iduću godinu usvojen, došlo je do problema, pa se politički protivnici gradonačelnika Mirka Duspare s razlogom pitaju što se događa? Može li gradonačelnik jamčiti većinu u vijeću. 

Peta točka Dnevnog reda glasi: 'Prijedlog Odluke o porezima Grada Slavonskoga Broda', a šesta: 'Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o visini paušalnog poreza po krevetu, smještajnoj jedinici u kampu i smještajnoj jedinici u objektu za robinzonski smještaj', protiv obje točke glasao je, na iznenađenje mnogih, vijećnik većine u Gradskom vijeću Matej Pudić. 

Pojasnimo i ako drži ruku gradonačelniku Duspari, ovaj put je glasao protiv, pa je upravo to bio razlog zašto smo ga i kontaktirali. 

- Svjestan sam da su mnogi ugostitelji i dalje suočeni s posljedicama pandemije, neki od njih i dalje plaćaju kredite. Uvođenje poreza na potrošnju za njih bi bilo dodatno opterećenje, stoga se zalažem za očuvanje njihove financijske stabilnosti kako bi mogli oporaviti svoje poslovanje - kaže Pudić. 

Dodaje da kroz svoje djelovanje želi poticati gospodarski rast. - Ali ne na štetu onih koji su već pogođeni izazovima, poput ugostitelja koji su bili posebno teško pogođeni tijekom pandemije. U protivljenju povećanju poreza na smještaj, naglašavam ekonomsku nepravednost koja opterećuje male poduzetnike, mogući negativan utjecaj na turistički promet, nedostatak konzultacija s dionicima izaziva nezadovoljstvo, te predlažemo razmatranje alternativnih rješenja koja ne bi opterećivala vlasnike smještajnih jedinica - govori Pudić.

- Povećanje od 5 puta veću cijenu ne smatram opravdanim. Dobrim upravljanjem i odgovornim trošenjem novca građana, moguće je smanjiti poreze i parafiskalne namete, čime se dodatno rasterećuju građani i gospodarstvo. Ovaj pristup ima potencijal postizanja željenih učinaka na ekonomiju i društvo - zaključio je.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.