SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Gradske ustanove pripremile bogat program 19. Noći muzeja

SB Online | Gradske ustanove pripremile bogat program 19. Noći muzeja SB Online | Gradske ustanove pripremile bogat program 19. Noći muzeja

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Grad Slavonski Brod
FOTO: Grad Slavonski Brod

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

U organizaciji Hrvatskog muzejskog društva u petak, 26. siječnja 2024. godine održat će se 19. Noć muzeja. Obilježavanju ove manifestacije pristupile su i, kao i ranijih godina, gradske ustanove. 

Tako Galerija umjetnina Grada Slavonskog Broda svim posjetiteljima te večeri omogućuje besplatno razgledavanje stalnog postava Galerije Ružić. Osim toga, od 18 sati u Galeriji Ružić održat će se promocija monografije kipara Mladena Mikulina, u 19:30 sati otvara se izložba „Portreti Branko Ružić“ umjetnika Darka Bavoljaka, a od 21 sat Hrvatsko pjevačko društvo „Davor“ priprema glazbeni program. U Kući Brlić moguće je pogledati stalni postav stana obitelji Brlić i izložbu „Mač – jednom davno“ ili pak sudjelovati u radionicama. Za javnost je otvoren i Spomen-dom Dragutina Tadijanovića, gdje je moguće razgledati izložbu „Priča o prijateljstvu Ivana Gorana Kovačića i Dragutina Tadijanovića“ ili stalni postav spomen-doma.

Osim Galerije umjetnina, u program se uključila i Turistička zajednica područja „Slavonski Brod – Posavina“ koja organizira razgledavanje stalnog postava industrijske baštine „Đuro Đaković“ te postava iz vremena Austro-Ugarske Monarhije (ljekarne, zatvora i kovačnice) u kazamatima zapadne kurtine Tvrđave Brod. 

U program su se uključile i druge ustanove i muzeji na području Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije, a cijeli je program dostupan OVDJE. Pozivaju se svi građani i posjetitelji grada Slavonskog Broda da iskoriste priliku i pridruže se ovogodišnjoj manifestaciji „Noć muzeja“. 

Izvor:www.slavonski-brod.hrOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: