SB Online

Genijalni potezi Dusparinih pročelnika: Jesu li svjesni kakve materijale za Gradsko vijeće potpisuju?

PRIJE 3 MJESECA
SBONLINE
PRIKAZA: 2804

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | Genijalni potezi Dusparinih pročelnika: Jesu li svjesni kakve materijale za Gradsko vijeće potpisuju? SB Online | Genijalni potezi Dusparinih pročelnika: Jesu li svjesni kakve materijale za Gradsko vijeće potpisuju?

PRIJE 3 MJESECA
SBONLINE
PRIKAZA: 2804

Koliko su pročelnici Grada Sl. Broda, odnosno suradnici gradonačelnika Mirka Duspare (ne)sposobno dokazali su, nažalost, još jedanput u službenim materijalima i što je najgore iza sebe ostavljaju i pisani dokaz svoje (ne)sposobnosti.

12. sjednica Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda sazvana je za četvrtak 6. srpnja s početkom u 9 sati. Na sjednici će se raspravljati o ukupno 12. točaka Dnevnoga reda, a jedna, koja dokazuje (ne)sposobnost slavonskobrodske Gradske uprave posebno je zanimljiva.

Radi se o točci 11 b. "Prijedlog Odluke o osnivanju i imenovanju članova Povjerenstva za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države na području grada Slavonskog Broda".

I ako je odluka morala proći kroz ruke prije svega gradonačelnika Mirka Duspare i predsjednika Gradskog vijeća Stribora Valente, ali i kroz ruke privremenog pročelnika Vedrana Kožula i višeg stručnog suradnika Renata Krafta, postavlja se pitanje je li došlo do greške?

Članak 2. spomenute Odluke, koja se nalazi i na službenim stranicama Grada Slavonskog Broda kaže: "Sukladno cl. 31. st. 22. Zakona o poljoprivrednom zemljištu, Povjerenstvo za zakup imenuje općinsko ili gradsko vijeće odnosno Gradska skupština Grada Zagreba, a čini ga sedam članova: po jedan predstavnik pravne, geodetske i agronomske struke te dva predstavnika općinskog ili gradskog vijeća odnosno Gradske skupštine Grada Zagreba, jedan predstavnik upravnog tijela jedinice područne (regionalne) samouprave odnosno Grada Zagreba u čijem djelokrugu su poslovi poljoprivrede, na čijem se području zemljište nalazi te jedan predstavnik Ministarstva".Da pojednostavimo, ako je suditi prema informacijama iz Grada Slavonskog Broda, odnosno po službenim materijalima za Gradsko vijeća Povjerenstvo za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države na području grada Slavonskog Broda imenovat će Gradska skupština Grada Zagreba, a od sedam članova tog Povjerenstva dva će biti predstavnika iz zagrebačke Skupštine, te jedan predstavnik Grada Zagreba?

Kako bi spriječili ne daj Bože nekakve komplikacije, poslali smo upit Gradu Zagrebu da ih pitamo kako je moguće da oni imaju svoje predstavnike u Povjerenstvu za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države na području grada Slavonskog Broda, s obzirom na to da Grad Sl. Brod ima praksu ne odgovaranja na upite.

Čim stigne odgovor - objavit ćemo ga.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.