SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Galović zasluženo dobio čin generala: Milanović donio pravu odluku

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: Ured predsjednika/SBOnline

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Galović zasluženo dobio čin generala: Milanović donio pravu odluku SB Online | Galović zasluženo dobio čin generala: Milanović donio pravu odluku

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: Ured predsjednika/SBOnline

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske (OSRH) Zoran Milanović donio je odluke o promaknućima četiri djelatna brigadira u činove brigadnih generala i odluke o rasporedu na nove dužnosti u OSRH. 

U čin brigadnog generala oklopništva promaknut je brigadir Valentin Skroza, u čin brigadnog generala topništva promaknut je brigadir Ivica Kranjčević, a u čin brigadnog generala zrakoplovstva promaknuti su brigadir Davor Tretinjak i brigadir Marinko Galović. Odlukama o promaknućima Hrvatska vojska dobila je četiri nova brigadna generala.

Nadalje, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OSRH donio je i odluke o rasporedu na nove dužnosti u OSRH. Novi brigadni general Valentin Skroza raspoređen je na dužnost zamjenika zapovjednika Hrvatske kopnene vojske (HKoV), a brigadir Željko Ninić raspoređen je na dužnost zamjenika zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ). Odluke o rasporedu na nove dužnosti stupaju na snagu 15. veljače 2024. godine.

Ovim putem čestitamo Brođaninu Marinu Galoviću. Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.