SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Evo kako se jučer glasalo u BPŽ. Ide li Marušić u EU parlament?

SB Online | Evo kako se jučer glasalo u BPŽ. Ide li Marušić u EU parlament? SB Online | Evo kako se jučer glasalo u BPŽ. Ide li Marušić u EU parlament?

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: SBonline
FOTO: bpz.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Gotovi su izbori za Europski parlament. Pobjednici su poznati a evo kako se glasalo u Hrvatskoj odnosno u Brodsko-posavskoj županiji.

Pobjednik na ovim izborima je HDZ koji je osvojio 34,59% ili 6 mandata, drugi je SDP s 25,96% ili 4 mandata, treći je DP s 8,82% ili jedan mandat. Nadalje zadnji koji su dobili mandat i tako postali europarlamentarna stranka je MOŽEMO koji je osvojio 5,92%.
Treba naglasiti kako su ove izbore obilježila mala izlaznost. U Hrvatskoj je jučer glasalo tek 21,34%.

Što se tiče Brodsko-posavske županije već poslovično pobjedu je odnio HDZ koji je dobio 46,56% glasova, drugi je SDP s 21,88, slijedi DP s 9,10% na četvrtom mjestu je malo iznenađenje, Nina Skočak osvojila je 3,94%.

Kako Andrej Plenković neće u EU parlament postavlja se pitanje tko će umjesto njega, a već nekoliko dana se govori kako bi ga tamo mogao zamijeniti Danijel Marušić. Kako će se ta priča rasplesti vidjet će se kroz nekoliko dana te vidjeti je l' napokon došlo vrijeme da dugovječni župan BPZ napokon zasjedne u fotelju u Bruxellesu.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: