SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Edukacija za svećenike u Sl. Brodu, pogledajte što su naučili

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: Đakovačko-osječka nadbiskupija

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Edukacija za svećenike u Sl. Brodu, pogledajte što su naučili SB Online | Edukacija za svećenike u Sl. Brodu, pogledajte što su naučili

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: Đakovačko-osječka nadbiskupija

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

U Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji su 27. studenoga 2023. godine održane dvije edukacije Centra za promicanje dobrobiti ranjivih osoba pod nazivom “Edukacije za svećenike i redovnike o prevenciji i zaštiti maloljetnika u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji. I. edukacija”. Edukacije su održane u Slavonskom Brodu i Vukovaru.

Slavonski Brod

Na edukaciji u Slavonskom Brodu su sudjelovali voditeljica Centra dr. sc. Anita Dučkić Sertić te stručni suradnik Centra Damjan Kovač, mag. theol.

Uvodni dio edukacije je protekao u predstavljanju misije i vizije Centra te u međusobnom upoznavanju sudionika i predavača. Na edukaciji su sudjelovali svećenici Slavonskobrodskog, Garčinskog i Sibinjskog dekanata.

O temi “Dostojanstvo čovjeka te uloga Crkve u zaštiti maloljetnika i ranjivih osoba“ je govorio Damjan Kovač. Nakon predavanja je uslijedila interaktivna radionica nadahnuta vježbama iz transakcijske analize.

Potom je na red došla tema „Granice u odnosima“ koja je započela upitnicima o osobnim granicama koje su sudionici ispunjavali te su na temelju svojih rezultata za sebe mogli provjeriti kako stoje s vlastitim granicama. Predavački dio je održala Anita Dučkić Sertić, uz dvije radionice vezane uz tu temu.

Zatim je uslijedila tema „Termini i definicije na području zaštite maloljetnika i ranjivih osoba“ koju je održala Anita Dučkić Sertić te su se brojni sudionici uključili u živu raspravu o toj gorućoj tematici. Potom je uslijedila radionica s konkretnim i stvarnim primjerima na temelju kojih su sudionici morali donositi zaključke i primijeniti znanje koje im je netom preneseno.

U konačnici, sudionici su ispunili evaluacijske upitnike te dobili personalizirane potvrde za sudjelovanje. Sudionici su iznijeli svoje dojmove o održanoj edukaciji te izrazili želju za daljnjim educiranjem o ovoj tematici. Time je edukacija bila zaključena. Cilj govora o ovim temama jest podizanje razine svijesti službenika Crkve te povećanje senzibilnosti u prepoznavanju zlostavljanja i zanemarivanja.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.