SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Duspara otvorio Katarinski sajam, evo tko ima najljepši izložbeni prostor

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: Grad Sl. Brod

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Duspara otvorio Katarinski sajam, evo tko ima najljepši izložbeni prostor SB Online | Duspara otvorio Katarinski sajam, evo tko ima najljepši izložbeni prostor

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: Grad Sl. Brod

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Danas je svoja vrata otvorio tradicionalni 26. po redu Katarinski sajam. Tijekom četiri dana svi posjetitelji moći će u Sportskoj dvorani „Vijuš“ uživati u prezentaciji proizvoda i usluga čak 216 izlagača, ali i u bogatim kulturno-zabavnim sadržajima po čemu je Katarinski sajam očuvao svoju prepoznatljivost. Grad Slavonski Brod ponosan je glavni organizator Katarinskog sajma pa je svečanom otvorenju prisustvovao gradonačelnik Mirko Duspara te pozvao posjetitelje da uživaju u bogatoj ponudi izlagača i raznovrsnog kulturnog i zabavnog programa. Glazbeni program upriličili su Gradska limena glazba „Željezničar“ te stariji dječji ansambl Folklornog ansambla Broda.

Prigodno su nagrađeni i najljepši izložbeni prostori na ovogodišnjem Sajmu, a odluku je donijelo povjerenstvo u sastavu: Margarete Rubil u ime TZ-a Grada Slavonskog Broda, Krunoslava Holjevca u ime Hrvatske obrtničke komore (Obrtnička komora Brodsko-posavske županije) te Marije Kovačević u ime Posavske Hrvatske. U kategoriji obrta, OPG-ova i domaće radinosti najljepši štand ima mesarski obrt „Bođirković“ iz Borova, u kategoriji poduzeća „Topaz – luksuzni šatori i catering“ iz Slavonskog Broda te u kategoriji udruga i ustanova INNCRO-IT, također iz Slavonskog Broda.

Od prvoga Sajma održanog u 18. stoljeću ostale su temeljne potrebe posjetitelja za opskrbljivanjem kvalitetnom zimskom robom te prigodnim proslavama i zabavama u obliku balova i koncerata koje su tada organizirali obrtnička omladina ili neko gradsko društvo. Ni danas nije mnogo drugačije, samo je lokacija izmještena, a i potrebe su prilagođene građanima. Među izlagačima moguće je pronaći brojne lokalne udruge, OPG-ove i ugostitelje koji predstavljaju svoje usluge, no bogat je ove godine i kulturno-folklorni program s nastupima ženskog vokalnog ansambla „Viojlice“, UKPD-a Ukrajina, školskih tamburaških sastava te brojnih kulturno-umjetničkih društava. Okosnicu kulturnog programa čini koncert Šime Jovanovca i tamburaškog sastava „Rubato“, predviđen za subotu u 19 sati u maloj dvorani SD-a „Vijuš“.

Također će se održati gastro manifestacija „Kuhajmo slavonski“ koja priprema tradicionalna slavonska jela te „Čvarkijada i druga starinska jela“ koju će prezentirati KUD „Podvinje“ uz, dakako, mogućnost degustacije. Na platou ispred dvorane „Vijuš“ Udruženje obrtnika Slavonski Brod prezentirat će stare zanate (kovač, opančar, lončar, remenar, čipkarica), a i predviđene su edukativne dječje radionice i predstave te prezentacija dječjih rukotvorina vrtićaraca u sklopu dječjeg Katarinskog sajma. Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.