SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

DOZNALI SMO: Danas izvanredni nadzor u brodskom Centru. Spremaju li se promjene?

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Luka Safundžić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | DOZNALI SMO: Danas izvanredni nadzor u brodskom Centru. Spremaju li se promjene? SB Online | DOZNALI SMO: Danas izvanredni nadzor u brodskom Centru. Spremaju li se promjene?

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Luka Safundžić

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Nakon što smo napisali tekst, i objavili informacije kako se u slavonskobrodskom Centru za socijalnu skrb zapošljavalo bez natječaja, stigao nam je i demanti ravnatelji spomenute ustanove, Anice Gusak Krajnović.

I ako se naš tekst temeljio isključivo, treba naglasiti ovo isključivo, na izvješću o provedenom izvanrednom upravnom nadzoru u Centru za socijalnu skrb Sl. Brod (koji je proveden od 26. do 27. studenog 2020. godine) demanti je objavljen iz razloga što smo prije svega objektivni. Gospođa ravnateljica je svojim reagiranjem doslovno demantirala nadzor Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, državni službenici istog Ministarstva proveli smo spomenuti nadzor.

Danas, ponovno, izvanredni nadzor

Do nas je doletjela informacija, kako je danas, ponovno, u slavonskobrodskom Centru za socijalnu skrb proveden nadzor. Potvrdu te informacija zatražili smo od resornog ministra Josipa Aladrovića, a odgovor nam je, zahvaljujući ministru, stigao u vrlo kratkom roku od Kabineta ministra.

"Nastavno na Vaš upit dostavljamo tražene odgovore Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike vezano uz nadzor na Centrom za socijalnu skrb u Slavonskom brodu. 

Pri Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike je u provedbi kontrolni upravni nadzor nad CZSS Slavonski Brod, u okviru kojega se utvrđuje provedba mjera naređenih Izvješćem o provedenom upravnom nadzoru iz studenoga 2020, među ostalim i pitanja poslovnog prostora Obiteljskog centra. 

Uzimajući u obzir činjenicu da je tijekom provedbe kontrolnog nadzora pri Ministarstvu zaprimljeno 7 predstavki koje se odnose na nepravilnosti rada Centra i nezadovoljstvo radnika radom Centra, na dan 31. ožujka 2022., proveden je izvanredni upravni nadzor, tijekom kojeg je, između ostaloga, provedeno i anonimno anketiranje radnika, a anketna pitanja formulirana su navodima iz zaprimljenih predstavki. Provedba kontrolnog upravnog nadzora i izvanrednog upravnog nadzora po predstavkama i dalje su u tijeku, a o rezultatima istoga pravovremenom će se izvijestiti", odgovorili su nam iz Kabineta ministra Josipa Aladrovića.

Anketiranje radnika

Prema neslužbenim informacijama radnica i radnika brodskog Centra pitanja u anketi koju spominju u odgovoru su sljedeća pitanja: Radi li ravnateljica dobro svoj posao, organizira li ravnateljica dobro rad, postoji li u Centru grupa radnika koja djeluje protiv ravnateljice iz nekih svojih osobnih interesa...

Za početak, zanimljivo je kako je nadzor došao nakon našeg, gore spomenutog, teksta, nadalje, ako je istina da su radnicama i radnicima postavljena ovakva pitanja ne vidimo razlog zbog čega je to učinjeno. Prema logici razmišljanja, o dobrom ili lošem radu ravnateljice Centra govori dosta gore spomenuto izvješće o provedenom izvanrednom upravnom nadzoru u brodskom Centru? Ili se mi varamo?

Obiteljski centar Sl. Brod

Iz Kabineta ministra u svojem odgovoru spominju Obiteljski centar koji se nalazi u središtu Sl. Brod. O tome čiji je prostor u kojem se nalazi Obiteljski centra, ima li tu sukoba interesa, može li Obiteljski centar uopće biti u tim prostorijama, čitat ćete u narednim danima. Naravno, sve temeljem izvješća o provedenom izvanrednom upravnom nadzoru u brodskom Centru.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: