SB Online

DOZNAJEMO: Pogledajte koliko je Plenković pomoći dao brodskoj Županiji

PRIJE 2 MJESECA
SBONLINE
PRIKAZA: 5480

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | DOZNAJEMO: Pogledajte koliko je Plenković pomoći dao brodskoj Županiji SB Online | DOZNAJEMO: Pogledajte koliko je Plenković pomoći dao brodskoj Županiji

PRIJE 2 MJESECA
SBONLINE
PRIKAZA: 5480

Kako je i najavljeno, na sjednici Vlade doneseno je Rješenje o usmjeravanju dijela sredstava Državnog proračuna kao pomoć županijama pogođenim snažnim olujnim nevremenom u ukupnom iznosu od 20 milijuna eura.

Odobrena sredstva namijenjena su za hitnu sanaciju štete na stambenim objektima nužnima za život, nastale uslijed jakog olujnog nevremena u kojemu su osim Požeško-slavonske županije stradale i Brodsko-posavska, Karlovačka, Krapinsko-zagorska, Osječko-baranjska, Sisačko-moslavačka, Vukovarsko-srijemska i Zagrebačka županija.

Za sanaciju prioritetnih šteta Brodsko-posavskoj županiji usmjereno je 3.227.584 eura koje će se rasporediti sukladno potrebama. Što se tiče ostalih županija njima je raspoređeno: Karlovačkoj - 1.344.827 eura, Krapinsko-zagorskoj - 161.379 eura, Osječko-baranjskoj - 376.551 eura, Požeško - slavonskoj - 2.883.309 eura, Sisačko-moslavačkoj - 252.827 eura, Vukovarsko-srijemskoj - 7.234.905 eura, te Zagrebačkoj 4.581.618 eura.

Podsjetimo, župan Danijel Marušić proglasio je ranije prirodnu nepogodu za područje cijele županije


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.