SB Online

DONESENA ODLUKA: Brodski sudac ide iza rešetki

PRIJE 2 MJESECA
D. KRSTANOVIĆ
PRIKAZA: 5566

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | DONESENA ODLUKA: Brodski sudac ide iza rešetki SB Online | DONESENA ODLUKA: Brodski sudac ide iza rešetki

PRIJE 2 MJESECA
D. KRSTANOVIĆ
PRIKAZA: 5566

Posrnuli požeški političar, bivši HDZ-ovac, bivši gradonačelnik Požege i bivši (kratkotrajni) saborski zastupnik Darko Puljašić te inkriminirani dionik sudbene vlasti, djelitelj pravde, sudac Županijskog suda Predrag Dragičević veći će dio ljeta 2023. provesti iza rešetaka. Njima je danas sudac istrage Županijskog suda u Osijeku odredio 30-dnevni pritvor, a kao razlog se navodi mogućnost utjecaja na svjedoke u postupku dokazivanja krivnje za počinjenje djela za koja ih se tereti, primanje i davanje mita. Rješenje o provođenju istrage donio je USKOK, na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a.

Za navedena kaznena djela zakon predviđa čak višegodišnje kazne, a bude li Puljašić proglašen krivim, ovo će mu biti već treći kazneni postupak s dokazanom krivnjom. Od 2018. godine Puljašićeva politička karijera sve češće se spominje s kriminalnim predznakom, a na leđima su mu već dvije zatvorske kazne (još uvijek nepravomoćne).

U veljači je osuđen na dvije godina zatvora, bezuvjetno na godinu dana, zbog malverzacija u izgradnji sportske dvorane Osnovne škole Dobriša Cesarić u Požegi. Potom su u travnju, pod optužbom da su namještali natječaje za energetsku obnovu višestambenih zgrada koju provodi Komunalac Požega d.o.o., na godinu i dva mjeseca zatvora osuđeni on i njegov zamjenik Mario Pilon, obojica bezuvjetno na šest mjeseci zatvora.

I dok dio požeške javnosti smatra da je riječ o svjesnom kriminalu koji je provodio zajedno sa svojim zamjenikom Pilonom, neki pak smatraju da je dolaskom na čelnu funkciju grada uvučen u mlin kriminala, korupcije i laži iz kojeg se nije znao ili nije želio izvući. Donedavne stranačke kolege tvrde da je u politiku ušao nezrelo, da mu je moć udarila u glavu, a bahatost i pohlepa za novcem ga je dovela do statusa osuđenika, u tandemu sa zamjenikom Mariom Pilonom koji, kažu nam požeški HDZ-ovci, vješto izmiče pravdi. Kako god, nekad mlad i ambiciozan pravnik, ravnatelj, saborski zastupnik, gradonačelnik, predsjednik gradskog odbora najjače stranke u državi, je na optuženičkoj klupi, a od danas i iza rešetaka.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.