SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

DETALJNI PROGRAM: Kreće manifestacija „U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić“

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: Grad Sl. Brod

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | DETALJNI PROGRAM: Kreće manifestacija  „U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić“ SB Online | DETALJNI PROGRAM: Kreće manifestacija  „U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić“

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: Grad Sl. Brod

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

54. izdanje manifestacije „U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić“ ove će godine objediniti i jedinstven jubilej – 150. obljetnicu rođenja najpoznatije spisateljice dječje književnosti Ivane Brlić-Mažuranić. Na jučerašnjem se predstavljanju programa manifestacije u Interpretacijskom centru „Ivana Brlić-Mažuranić“ potaknulo, između ostaloga, i na promišljanje o iznimnom stvaralaštvu i književnom utjecaju na brojne generacije učenika koji su čitali upravo bajke hrvatskoga Andersena.

Program je otvorilo Hrvatsko pjevačko društvo „Davor“, čijoj je zastavi bila kuma upravo Ivana Brlić-Mažuranić, nastavljen je čitanjem ulomka iz Zahvalnog govora prigodom podoknice Davora iz 1934. godine, kada je književnica zahvalila Brođanima na srdačnosti i podršci. Čitala je to Valentina Srnojević, glumica KKD „Ivana Brlić-Mažuranić“, scenografkinja i kostimografkinja. Članovi KKD IBM zaključili su svečanost predstavljanja programa izvedbom ulomka iz dječje predstave „Ribar Palunko i njegova žena“, koja je prošle godine svečano otvorila 63. Međunarodni dječji festival u Šibeniku.

Prisutnima se na početku programa obratila i zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača, a podršku je dao i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ivan Holik.

Upravo u gradu na obali Save Ivana Brlić-Mažuranić stvorila je većinu svojih likova iz bajki pa će brodski mališani preuzeti ključ grada i oživjeti neka druga, ljepša vremena i djetinjstva. Sredinom travnja, od 14. do 21. travnja 2024. godine, brojne će gradske ustanove, škole i vrtići, ustanove u kulturi te drugi promicatelji kulturne i književne baštine predstaviti kreativni izričaj i dječju maštu kroz niz radionica, predstava i pričaonica, predstavljanja knjiga i susreta s piscima, likovnih i literarnih natječaja, a i izložbe koja će predstaviti baštinu Ivane Brlić-Mažuranić te međunarodnoga znanstvenoga skupa na temu književnoga djelovanja i utjecaja Ivane Brlić-Mažuranić. Detaljan program dostupan je na poveznici.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.