SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Danas se obilježava Međunarodni dan obitelji

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Grad Slavonski Brod

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Danas se obilježava Međunarodni dan obitelji SB Online | Danas se obilježava Međunarodni dan obitelji

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Grad Slavonski Brod

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Obilježavanje Međunarodnog dana obitelji promiče svijest o važnosti obitelji i njezine uloge u društvu, ali i o demografskim procesima koji utječu na obitelj.

Poboljšanje standarda obitelji i stvaranje preduvjeta za kvalitetan obiteljski život jedan je od najvažnijih elemenata u današnjoj politici. Grad Slavonski Brod razvija brojne, ali i jedinstvene demografske mjere koje utječu na život i dobrobit obitelji u gradu.

Već godinama Grad provodi mjere izgradnje obiteljskih kuća na gradskim zemljištima i dodjeljuje stanove za mlade obitelji s mogućnošću otkupa koje su se pokazale izuzetno potrebnim, uspješnim i hvaljenim. Grad ulaganjem u odgojno-obrazovne ustanove omogućuje svakom djetetu boravak u predškolskim ustanovama te suvremene uvjete i poticajno okruženje u osnovnim školama i dječjim vrtićima čime uvelike pomaže zaposlenim roditeljima, potičući time i vrijeme potrebno za obitelj.

Unutar mjera pronatalitetne politike, Grad Slavonski Brod osigurava opremu za novorođenče te novčane naknade. Oprema za prvorođeno dijete u obitelji vrijedna je 700,00 eura. Ona uključuje krevetić te sve potrebne higijenske, kozmetičke i tekstilne proizvode i igračke primjerene dobi. Osim opreme, svi roditelji nakon rođenja djeteta ostvaruju pravo i na jednokratne novčane naknade koje od 2024. godine iznose: 600,00 eura za prvo dijete, 800,00 eura za drugo te 1.000,00 eura za treće i svako sljedeće dijete, uz dodjelu božićnice u vrijednosti 100,00 eura svakom djetetu rođenom u tekućoj godini. Grad sufinancira programe boravka djece u dječjim vrtićima, produženi boravak u svim osnovnim školama, osigurava radne nastavne materijale za osnovnoškolce te brojnim drugim mjerama daje potporu obiteljima u gradu, pri čemu nikako ne zaboravljamo ni one koji trenutno nisu u okrilju svojih obitelji.

„Drage sugrađanke i sugrađani, obitelj je stup svakog društva i mi ju moramo stavljati na prvo mjesto“, riječi su kojima je gradonačelnik Mirko Duspara čestitao Međunarodni dan obitelji.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.